вівторок, 24 вересня 2013 17:33

Влада "навішує" на забудовників створення інфраструктурних об'єктів

Влада "навішує" на забудовників створення інфраструктурних об'єктів

Забудовники скаржаться на те, що до зведення нового житлового комплексу влада "навішує" на них створення соціальних інфраструктурних об'єктів. Про це під час круглого столу заявив гендиректор будівельної компанії "Україна" Валерій Залізний.Зокрема, він поскаржився, що місцева влада великих міст та обласних центрів покладає на забудовника проведення інженерних мереж. Вони зазвичай є значно дорожчими за вартість земельної ділянки.

"Наші енергокомпанії не зацікавлені в конкуренції. За кордоном до одного забудовника стоїть черга енергокомпаній з проханням скористуватися саме їхніми послугами. Вони самі будують трансформаторні підстанції, тільки скористайся їхньою послугою. А в нас енергокомпанії практично "викручують руки" забудовникам. Те саме роблять й газові компанії. Ти маєш прокласти 5 кілометрів мереж, поставити всі лічильники, регулятори тепла, і так далі. А вони за це отримуватимуть гроші від населення", - обурився Залізний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вторинному ринку нерухомості Києва побільшало квартир

Він також висловив прохання до держави, коли вже будинок зведений, щоб міністерства й відомства викуповували готові квартири. Самі забезпечували мешканців новобудови інфраструктурою: садками, школами.

Валерій Залізний зауважив, що забудовнику зараз не вигідно брати земельну ділянку "з нуля". Значно вигідніше купити її на вторинному ринку, або придбати корпоратинві права на підприємство, в якого у власності є земельна ділянка. Виходом із будівельного колапсу і дефіциту землі в столиці Залізний бачить також реконструкцію або знесення старого житлового фонду.

"Яскравим прикладом є реконструкція кількох старих, 50-х років будівництва, двоповерхових будинків біля станції метро Чернігівська. Адже таку кількість мешканців легко розселити в новобудови. Легше, ніж "хрущівку". І звести на тому місці десятиповерхівку. Навіть не потрібно платити гроші за землю", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Влада "навішує" на забудовників створення інфраструктурних об'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути