четвер, 16 серпня 2018 12:52

Українці стали частіше купувати нерухомість

Українці стали частіше купувати нерухомість
Найбільше - на 7% подорожчали однокімнатні квартири в новобудовах. Двокімнатне і трикімнатне житло зросло в ціні від 3 до 5%. Фото: 112 Украина

У Києві в 1,5 рази зросла кількість угод із купівлі нерухомості. Водночас квадратні метри поступово дорожчають.

"Оживаємо. За минулий рік кількість угод на первинному і вторинному ринках столиці зросла в 1,3–1,5 рази. Динаміка минулих 7 місяців 2018-го також вселяє оптимізм" - каже Олена Біберова, директор АН "Благовіст", пише "Новое время".

Це свідчить про відновлення економіки країни.

"Клієнти активніше шукають квартири. Веселіше пішли справи не тільки в Києві, але і в інших великих містах країни. Все це пожвавило апетити продавців. Нові квартири у середньому подорожчали на 5,5%. Вживані метри додали 3,5% до своєї колишньої вартості", - наголошує Сергій Костецький, аналітик компанії SV Development.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому дорожчає нерухомість

Найбільше - на 7% подорожчали 1-кімнатні квартири в новобудовах. 2-кімнатне і 3-кімнатне житло зросло в ціні від 3 до 5%.

За 7 місяців 2018-го продажі на первинному ринку столиці зросли на дві третини. На вторинному - на 60%. Тепер щомісяця укладають лише вдвічі менше операцій, ніж у докризовому 2013-му.

Також нерухомість дорожчає через зростання вартості будівельних робіт. За I півріччя 2018-го вони подорожчали на чверть.

В Україні створили єдину електронну систему оцінювання нерухомості. Щоб внести інформацію в базу даних, доведеться заплатити. Гроші підуть на рахунок приватної компанії, що обслуговує новий сервіс. Внесені дані перевірятиме спеціальний модуль. Через це оформити угоду стане дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали частіше купувати нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути