середа, 29 січня 2014 11:45

Українці скуповують житло в Італії та Португалії

Українці скуповують житло в Італії та Португалії
Квадратні метри в Європі купують вже не тільки олігархи, але і представники середнього і малого бізнесу. Нерухомість за кордоном можна придбати як самостійно, так і за допомогою спеціальних агентств. Фахівці кажуть, що ще кілька років тому українці активно купували житло в таких країнах як Туреччина і Кіпр. Але сьогодні смаки українців змінилися, пише ТСН.

"Українці в основному купують на півдні Європи - це Іспанія, Португалія, Італія. Меншою мірою Болгарія. Практично не купують в Туреччині і Греції - дуже мало", - повідомив президент міжнародної федерації нерухомості Олександр Бондаренко.

Він зазначає, що останнім часом іноземне житло купують не тільки багаті, але й представники середнього і малого бізнесу. Адже сьогодні пристойний будинок в деяких країнах Шенгенської зони можна купити дешевше, ніж квартира в Києві.

"Наприклад, у тій же Португалії можна купити апартаменти недалеко від океану за 100-150 тисяч євро. Котедж в котеджному містечку, метрів 250, з великим басейном", - говорить Бондаренко.

Якщо купити нерухомість у деяких країнах Євросоюзу, можна навіть отримати громадянство цієї держави. Наприклад, в Латвії, покупець житла, вартістю 70-100 тисяч євро, відразу буде мати вид на проживання, який за п'ять років трансформується в громадянство. Також закордонна нерухомість здатна приносити власнику прибуток, якщо здавати її в оренду.

У Болгарії квадратний метр котеджу на морському узбережжі в середньому коштує 1000 євро, а на Кіпрі - близько 1400. У Португалії за квадратний метр житла доведеться викласти від 1000 до 1500 євро. Іспанія та Італія дорожче - від 2000 до 3000 євро за квадрат. Найдорожче житло в Європі в столиці Великобританії - Лондоні. Там квадратний метр в середньому коштує близько 12-13 тисяч євро.
Зараз ви читаєте новину «Українці скуповують житло в Італії та Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути