середа, 18 січня 2012 09:12

У грудні минулого року звели ще чотири будинки за програмою доступного житла

У грудні минулого року звели ще чотири будинки за програмою доступного житла

У Києві в грудні 2011 року було введено в експлуатацію чотири багатоквартирних житлових будинки, в яких 125 сімей отримали квартири за програмою доступного житла.

Про це повідомив директор іпотечного центру в Києві і області Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" Сергій Комнатний.

"В цілому з державного бюджету на фінансування програми доступного житла у цих об'єктах було виділено понад 23 млн грн, а з міського - 5,6 млн грн, що дозволило проінвестувати понад 11 тисяч квадратних метрів житла", - цитує його слова прес- служба.

За його даними, були введені два будинки в Дарницькому районі - будинок на 368 квартир по пр. П.Григоренка, 12, в якому 73 квартири були передані за програмою доступного житла (забудовник - АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд") і будинок на 119 квартир по ул.Поліська (15 квартир за програмою, компанія "28 управління начальника робіт").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдешевшу квартиру в Києві можна придбати за $35 тисяч - експерт

Крім того, забудовник КП "Житлоінвестбуд-УКБ" увів два будинки в Деснянському районі - будинок на 230 квартир по вул. Градинській, 9, і будинок на 160 квартир по вул.Градинській, 11, в яких за програмою було передано 37 квартир.

Зазначимо, що держбюджетом на 2012 рік передбачено фінансування програми доступного житла вдвічі більше, ніж у 2011 році - у розмірі 200 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік у Києві придбали майже 18 тисяч квартир

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву використовує держкошти для надання довгострокових пільгових кредитів на будівництво житла молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, а також для залучення додаткових позабюджетних ресурсів для фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки, затвердженої урядом 29 липня 2002 року.

Зараз ви читаєте новину «У грудні минулого року звели ще чотири будинки за програмою доступного житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути