Ексклюзиви
неділя, 15 квітня 2018 21:10

Повідомили, чи будуть дешевшати квартири

Повідомили, чи будуть дешевшати квартири
Ціна на квартири сильно падати не буде. Адже росте собівартість квартир. Фото: korabelov.info

Сьогодні за 500 тис. грн можна купити невелику квартиру в новобудові. Але таких об'єктів не багато. Бо чим менша квартира, тим вища її собівартість. Про це Gazeta.ua розповів Сергій Костецький, аналітик консалтингової компанії SV Development.

"На вторинному ринку серйозно впали ціни на "хрущовки" та "гостинки". Є багато варіантів до $25 тисяч. За $20 тисяч пропонують придбати однокімнатну "хрущовку" у Києві. За $25 - двокімнатну. Водночас таке житло не користується особливою популярністю", - каже він.

Забудовники працюють на межі рентабельності. Їх дохід складає близько 20 відсотків.

"Ціна на квартири сильно падати не буде. Адже росте собівартість квартир. Дорожчає газ, електрика, зростають податки на нерухомість. Також збільшили мінімальну заробітну плату. Робочим потрібно платити більше. Тому забудовники вимушено підніматимуть вартість квадратного метра. Інакше легше буде заморозити об'єкт, ніж добудувати його", - вважає Костецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За скільки можна орендувати житло у столиці

Він застеріг українців від купівлі квартир за заниженою ціною.

"Забудовники з гарною репутацією не поспішають зменшувати ціну квадратного метра. Водночас ті, хто працює у передмісті мають доволі серйозні проблеми з клієнтами. Адже вибір квартир величезний. Вони вимушені робити рентабельність ще меншою. Економлять на матеріалах і будівництві. Тому сьогодні часто зустрічаємо не високої якості житло", - прокоментував він.

Найбільший попит на купівлю квартир спостерігався у 2006-2008 роках. Тоді квартири розкуповували лише при закладці фундаменту. Працювала іпотека. З 2009 по 2011 рік був серйозний спад. У 2012-2013 роках ситуація почала активізуватися. З 2017-го кількість угод повільно росте.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, чи будуть дешевшати квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути