Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2013 09:45

Псевдо-активісти не пускають до будівельного майданчика навіть комунальників
10

Компанії "Прайм-Девелопмент", яка продовжує зведення житла на вул. Вільшанській, 2 в столиці, не дають облагородити територію навколо будмайданчика. У понеділок, 11 листопада, на прохання місцевих мешканців, за кошти компанії-забудовника комунальники планували провести світло вздовж будмайданчика. Але їм не дала цього зробити місцева псевдо-ініціативна група. Кілька молодиків спортивної зовнішності та жінка пенсійного віку силою виштовхували працівників комунального підприємства "Київміськсвітло", коли ті намагались потрапити на вулицю. Дорогу перегородили трьома бетонними плитами.

"Мешканці прилеглих будинків просили нас освітити вулицю. Кажуть, страшно ввечері додому повертатись. Ми пішли їм на зустріч. За одне хотіли вивезти й опале листя. Працівники "Київміськсвітла" не можуть сюди заїхати своїм автомобілем, тож довелось пригнати кран, щоб брили розтягти. Прибігли ці неадекватні особи, почали кидатись під кран", - розповідає Сергій Бухарін, директор ТОВ "Прайм Девелопмент".

Найбільше кричала жінка, яку інші пікетувальники називали Марією Іванівною. Казала, що Київрада надала території зі зведеним 4-поверховим будинком та пальовими полями статус скверу. А будівництво — незаконне. Про контраргументи, що в тому рішенні кадастровий номер вказаний неправильно, відповідно юридичної сили воно не має, навіть слухати не хотіла.

Марія Іванівна запевняла, що новобудова сповзе на її будинок по вулиці Кіквідзе, 15-Б. На це забудовник зауважив, що готовий вкласти 30 млн грн, аби укріпити схил.

Пікетувальники викликали міліцію. Правоохоронець став вмовляти Марію Іванівну, що машину з комунальниками все ж потрібно впустити. Але та настояла на своєму. Врешті "Київміськсвітло", зламавши кілька гілок, проїхало по тротуару й дісталось до потрібних ліхтарів. Листя прибрати так і не змогли.

"Тяжко працювати через таких псевдо-активістів. Ми б не бралися допомогти 70-ом інвесторам, які вже вклали на будівництво житла 28 мільйонів гривень, якби не були переконані в тому, що місцеві мешканці проти зведення. Навпаки, раніше на цій території був пустир — притон для алкологіків, наркоманів та інших асоціальних осіб. Місцеві боялися ввечері на вулицю вийти. Сусідство з сучасним житловим комплексом з облаштованою територією тільки вітають", - говорить Сергій Бухарін.

Чоловік підозрює, що пікетувальникам за акції платить компанія-конкурент, яка будує багатоповерхівки неподалік.

У 2006 році кілька компаній взяли в оренду земельну ділянку на вул Вільшанській. Але будівництво закінчити не встигли – через сім років Київрада визнала ділянку сквером. Зводити житло заборонили. Два місяці тому група компаній продала корпоративні права на будівництво компанії "Прайм Девелопмент". Зараз тривають суди, щоб поновити будівництво.

 

Зараз ви читаєте новину «Псевдо-активісти не пускають до будівельного майданчика навіть комунальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути