понеділок, 16 грудня 2013 12:44

Приїжджі стали частіше орендувати житло в передмісті столиці

Приїжджі стали частіше орендувати житло в передмісті столиці
Зняти квартиру в столиці стало проблемою. Наплив приїжджих великий, попит на оренду квартир теж, але пропозиція йому відповідає.

Ріелтори кажуть, потенційні орендарі - це в основному студенти або "одинаки", яким необхідний маленький метраж квартири за невеликі гроші. Більшість квартиронаймачів готові платити від 4 до 6 тисяч гривень на місяць.

Але в столиці підходящої житлоплощі мало, тому більш популярним стало житло в околицях міста - прилеглих селищах міського типу.

Зрозуміли це і забудовники, все більше пропозицій з нерухомості з'являється саме в передмісті. І все ж "бюджетного" житла катастрофічно не вистачає. На 20 нових пропозицій в день стоїть черга з 500 потенційних орендарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ перекрила ряд вулиць в напрямку центру Києва - ЗМІ

Разом з тим не влаштовують клієнтів і робота брокерів. Мовляв, ріелтори вимагають за роботу дуже великий відсоток - до 50% від місячної оплати. Крім того, погоджуються підшукати житлоплощу виключно після складання договору.

Але ріелтори виправдовуються, знайти підходящу пропозицію стало нині дуже складно. Власники стали набагато розбірливіші. Не хочуть селити молодь і "одинаків".

А договір на пошук доводиться укладати, тому що брокери на власному досвіді зрозуміли, що не має сенсу витрачати час на пошуки квартири для клієнта, який паралельно звернувся до ще 10 агентств з нерухомості.

А договір - це гарантія того, що ні одна із сторін не залишиться "в образі". Брокер зобов'язується знайти підходящу квартиру у відведений термін, а клієнт винагородить його за виконану роботу.

Зараз ви читаєте новину «Приїжджі стали частіше орендувати житло в передмісті столиці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути