Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 21:11

Порівняли вартість житла у містах України

Порівняли вартість житла у  містах України
Найбюджетнішими районами Києва є Деснянський і Святошинський. Найдорожчими - Печерський і Шевченківський. Фото: tarakan.org.ua

В Україні найдорожче квартири коштують у Києві. Дешевше житло продають у Харкові та Львові.

Ціна квартири залежить від поверховості. Традиційно перші й останні поверхи коштують дешевше. Крім того, має значення віддаленість від центру, планування, наявність меблів і загальний стан будівлі, пише "Обозреватель".

Однокімнатну квартиру в столиці можна придбати до $18 тис. Щоправда є варіанти понад $200 тис. Квадратний метр в однокімнатній квартирі економ-сегменту коштує близько $500-600. У центрі міста за квадратний метр доведеться сплатити $3 тис.

Двокімнатні квартири дорожчі - від $20 тис. до $1 млн. Квадратний метр для двокімнатних коштує не менше $500. Максимум - більше $4 тис. Трикімнатна квартира коштує трохи менше $30 тис. Мінімальна вартість за квадратний метр - близько $500, а максимальна - понад $6 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда житла в Україні виявилася найдорожчою у світі

Найбюджетнішими районами Києва є Деснянський і Святошинський. Найдорожчими - Печерський і Шевченківський.

У Харкові мінімальна вартість однокімнатної квартири $12 тис. Максимальна - $80-120 тис. Двокімнатна коштує близько $14 тис. Ціна може доходити до $170 тис. Трикімнатні квартири продають не менше, ніж за $20 тис.

У Львові однокімнатну квартиру без ремонту і балкона можна придбати за $15 тис. Двокімнатна - $24 тис. Мінімальна вартість трикімнатної квартири без ремонту - $28 тис.

За останні десять років в Україні падають ціни на житло в доларовому еквіваленті. Відбувається це через знецінення гривні, падіння купівельної спроможності українців, нестабільної ситуації у Донбасі. Очікується, що в 2018 році нерухомість подешевшає близько на 10%, хоча критичного обвалу не буде.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли вартість житла у містах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути