понеділок, 13 травня 2013 12:07

Податок на нерухомість сплачуватимуть усього 90 тис. українців

Податок на нерухомість сплачуватимуть усього 90 тис. українців
Фото: telegraf.com.ua

Обов'язок платити податок на житлову нерухомість торкнеться близько 90 тис. громадян України. Про це повідомив представник Міністерства доходів і зборів Юрій Тимощук, якого цитують місцеві ЗМІ.

За його словами, податкова служба зібрала "повну інформацію про об'єкти житлової нерухомості і її власників". З 1 січня цього року в країні набув чинності закон про податок на нерухомість. Експерти і самі українці вважають його полегшеним.

Оподаткуванню підлягають власники квартир з житловою площею понад 120 кв метрів, заміських будинків і дач площею понад 250 кв. метрів. Середня сума річного податкового платежу за подібну квартиру складе близько 300 грн (37 дол.). Оплата за "зайвий метраж" має прогресивну шкалу: чим він більше, тим вище коефіцієнт, за основу якого взята мінімальна зарплата по країні.

Податкова служба підрахувала, що в країні з населенням 45,5 млн осіб є 28 млн об'єктів житлової нерухомості. При цьому громадян, які "володіють квартирами і будинками, що підлягають оподаткуванню, виявилося всього близько 90 тис. осіб", сказав Юрій Тимощук.

Він підкреслив, що до 1 липня податкова служба направить платникам повідомлення про суму податку та платіжні реквізити, за якими гроші необхідно внести протягом 2 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Податок на нерухомість сплачуватимуть усього 90 тис. українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути