вівторок, 09 жовтня 2012 12:01

Після кризи ціни на житло в Києві впали у 2,5 разу - експерт

Після кризи ціни на житло в Києві впали у 2,5 разу - експерт
Едуард Бразас про столичний ринок житла: пацієнт, скоріше, живий. Фото: meget.kiev.ua

Кількість угод купівлі продажу на ринку житлової нерухомості Києва цього року впала 3 рази, в порівнянні з 2007-2008 роками.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник комітету АФНУ з інформаційних технологій, сервісів, аналітики та МЛС Едуард Бразас.

"Розглянемо ситуацію в Києві, де більш-менш обертаються гроші, є база для аналізу. У порівнянні з попередніми роками, пацієнт, скоріше, живий. Хоча казати про те, що ми вийшли на докризові показники або ринок відновився, абсолютно не доводиться. У порівнянні з 2007-2008 роками перебуваємо в глибокій ямі. Ринок впав у порівнянні з 2007-2008 роком, якщо говорити про капіталізацію - в 4 рази, якщо говорити про ціни - в 2,5, якщо говорити про кількість операцій, то в 3", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зупинили будівництво більше 50 житлових будинків

За його словами, пік падіння кількості угод купівлі-продажу житла в Києві припав на 2009 рік, однак відтоді демонструється невелике стійке зростання.

"Ціни коливаються на рівні +/- 5%, явного падіння не спостерігається, а кількість угод зростає впевнено. Тобто ринок вже прийшов до розуміння нового цінового рівня. Цей рік демонструє гарну динаміку в порівнянні з колишнім: за даними Міністерства юстиції, кількість угод купівлі-продажу зросла на 10% у першому півріччі, а за даними ріелторських компаній це зростання ще більш значне", - зазначив Бразас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік" окупатиметься довго - експерт

Експерт зауважив значне пожвавлення транзакцій на ринку житлової нерухомості столиці з січня 2012 року.

"Із січня є впевнене зростання, ця кількість, за нашими даними, на 50% більша, ніж у минулого року. Провал у червні зрозуміло, з чим пов'язаний (проведення футбольного чемпіонату Євро-2012). У цей час у Києві не було ні продавців, ні покупців", - розповів Бразас.

Зараз ви читаєте новину «Після кризи ціни на житло в Києві впали у 2,5 разу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути