Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 15:19

Перші пільгові кредити для ОСББ видали на вотчині Януковича

Перші пільгові кредити для ОСББ видали на вотчині Януковича
Анатолій Близнюк каже, що В Україні такий механізм застосовано вперше. Фото: bprice.ua

Донецьке регіональне відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву наприкінці минулого тижня уклало перші договори пільгового кредитування у сфері житлово-комунального господарства.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Завдяки отриманим коштам ОСББ "Горняк-2" із міста Кіровське планує провести герметизацію швів власного панельного будинку, а Асоціація власників житлових будинків "Сузір'я" із Макіївки - відновити диспетчеризацію 36 ліфтів, відремонтувати будинкові системи опалення та водопостачання", - сказано в повідомленні.

У найближчих планах регіонального відділення Фонду видача іще трьох пільгових кредитів на схожі потреби. Протягом поточного тижня Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву планує видати пільгові кредити одразу шістьом ОСББ на Волині.

"Механізм ... вперше застосовано в Україні. І хоча навіть загальна сума, передбачена на кредитування юридичних осіб у сфері ЖКГ цього року дуже незначна, важливість початку цього процесу дуже велика. Держава вперше починає стимулювати реальне енергозбереження та енергоефективність у галузі, і робить це у співпраці із дійсно ефективним власником житлового фонду", – прокоментував подію міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

Нагадаємо, за поданням Мінрегіону у держбюджеті 2012 року передбачено 40 млн грн кредитів на проекти у галузі ЖКГ.

Пільговий кредит надається строком до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення тіла позики розпочинається лише через рік, а відсотків - через 3 місяці з дня зарахування коштів.

Зараз ви читаєте новину «Перші пільгові кредити для ОСББ видали на вотчині Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути