вівторок, 14 грудня 2010 12:32

Падіння цін на нерухомість - міф чи реальність?

Падіння цін на нерухомість - міф чи реальність?

"Ціни на квартири в Києві впали", "Ціна на нову нерухомість в Києві падає з кожним днем", "Квартиру в Києві можна купити за 10 тисяч доларів", "Ціни досягли свого дна".

Саме такі заголовки дедалі частіше бачать відвідувачі Інтернет-сайтів, а також читачі різних газет і журналів. Інформація на форумах сайтів нерухомості також рясніє подібними повідомленнями. Наскільки обгрунтованими є такі гучні фрази? Чи є підстави для таких заяв?

Ми часто любимо видавати бажане за дійсне. Але давайте подивимося статистику - тенденція падіння ціни в доларовому еквіваленті дійсно є, але виключно на старе житло поганої якості.

Це, як правило, хрущівки, побудовані в п'ятдесятих - шістдесятих роках минулого століття або гостинки, площа яких не перевищує 25-30 квадратних метрів. Тобто це нерухомість, яку, за всіма сучасними параметрами не можна віднести навіть до житла економ-класу.

Що стосується нового комфортного житла, то ринок нерухомості в даний час проходить етап відновлення після певних кризових явищ в економіці. Крім того, деякі компанії - забудовники, такі як НБК, продовжували будівництво запланованих об'єктів і в період фінансової нестабільності, при цьому виконуючи в повному обсязі взяті на себе зобов'язання перед покупцями квартир.

"Факторів для зниження ціни на якісне нове житло однозначно немає, - говорить керівник відділу продажів компанії "НБК" Дмитро Шостя. - Ми проаналізували ситуацію і прийшли до висновку, що зниження ціни спричинить за собою зниження якості забудови. Це означає, що ми не зможемо використовувати якісні будівельні матеріали, повинні будемо відійти від європейських стандартів енергозбереження та використовувати більш дешеву та непрофесійну робочу силу ".

"Також нам доведеться знизити рівень заробітних плат. Я вже не кажу про енергоносії та вартість більшості сучасних будівельних матеріалів. Ми заявили своїм клієнтам, що наше житло, хоч і належить за сучасною градації до житла економ - класу, будується на рівні житла бізнес-класу . Знижувати планку якості ми не стали в складний для всіх період, тим більше не будемо робити цього зараз ".

У компанії "НБК", яка будує житловий комплекс "Парковий" в Києві і планує до кінця 2010 року здати другу секцію, а в 1-му кварталі 2011 третьому секцію будинку № 26, відзначають, що в рамках передноворічної акції низку квартир буде продано за ціною 8990 гривень за квадратний метр, проте після Нового року і здачі будинку в експлуатацію, вартість квадратного метра буде на рівні ринкової.

Охочих купити власне житло, якісне і комфортне, з кожним днем стає все більше, а купівля сучасного і комфортного житла з поступовим поверненням на ринок нерухомості іпотечного кредитування - реальністю для багатьох киян.

PR

Зараз ви читаєте новину «Падіння цін на нерухомість - міф чи реальність?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути