Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2012 11:51

На утеплення будинків по всій Україні потрібно знайти 160 мільярдів - Близнюк

На утеплення будинків по всій Україні потрібно знайти 160 мільярдів - Близнюк
Анатолій Близнюк: необхідно здійснити масштабну термоізоляцію будинків. Фото: novostiua.net

На термомодернізацію житла в Україні потрібно 160 млрд грн.

Про це на прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

"Сьогодні нам необхідно здійснити масштабну термоізоляцію будинків. Це допоможе нам скоротити енергоспоживання як мінімум удвічі. Сьогодні в Європі споживається одним домогосподарством в середньому 50 кіловат на 1 квадритний метр на рік, а у нас на обігрів 1 квадратного метра житла витрачається 200 кіловат", - сказав Близнюк.

Він зазначив: "За нашими підрахунками, для термомодернізації будинків буде потрібно 160 мільярдів гривень, і це дозволить нам забезпечити хоча б 100, а не 200 кіловат на 1 квадратний метр житла енерговитрат на рік ... Зрозуміла річ, що сама держава не може надати 160 мільярдів гривень, тому це повинні бути спільні проекти, інвестиції бізнесу, а також участь самих людей".

Міністр додав, що, за підрахунками міністерства, реалізація такого проекту термомодернізації вже на першому етапі дозволить заощадити Україні як мінімум 5 млрд куб. м газу на рік.

Нагадаємо, Нацкопосулуг раніше заявляла, що на термомодернізацію житла в Україні потрібно 300 млрд грн, а відомство Близнюка в лютому називало цифру 150 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «На утеплення будинків по всій Україні потрібно знайти 160 мільярдів - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути