середа, 24 жовтня 2012 15:26

Люди все менше інвестують в нерухомість

Люди все менше інвестують в нерухомість
Фото: analitica.kiev.ua

Обсяги світових інвестицій у комерційну нерухомість за III квартал знизилися в річному вираженні на 8% і становили $96 млрд.

Про це свідчить дослідження компанії Jones Lang LaSalle, яка проаналізувала ринки 60 країн.

Рівень активності інвесторів в липні-вересні залишався стабільним, хоча в порівнянні з II кварталом інвестиції знизилися на $10 млрд.

У Північній і Південній Америці показник за дев'ять місяців цього року становив $126 млрд, що зіставно з аналогічним показником минулого року, йдеться в дослідженні. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні інвестиції скоротилися з $71 млрд до $68 млрд, а в Європі, Африці та на Близькому Сході знизилися з 85 млрд євро до 75 млрд євро.

У звіті наголошено, що увага глобальних інвесторів приваблює житлова нерухомість.

Компанія прогнозує, що в IV кварталі активність інвесторів підвищиться, а інвестиції за підсумками року сягнуть $400 млрд.

За словами керівника групи Jones Lang LaSalle по світових фінансових ринків та інвестицій Артура де Хааста, настрій інвесторів як і раніше багато в чому залежить від економічного становища.

"Їх приваблюють максимально безпечні вкладення, тому вони воліють інвестувати в нерухомість у великих містах. Великі ринки відрізняються більш високою ліквідністю і меншим рівнем ризику", - пояснив він.

Хааста зазначив, що ринки, що розвиваються, пропонують більш високу окупність, однак ринок там менш прозорий. На його думку, світовим інвесторам цікаві результати виборів в США, проте це навряд чи зробить значний вплив на рівень ділової активності.

Зараз ви читаєте новину «Люди все менше інвестують в нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути