понеділок, 20 травня 2013 12:06

Квартири в Києві подешевшали, але ціни все одно недоступні для більшості українців

Квартири в Києві подешевшали, але ціни все одно недоступні для більшості українців
Найбільше пропозицій по трикімнатним квартирам. Фото: all-n.ru

Аналітики сайту безкоштовних оголошень Slando відстежили пропозиції на вторинному ринку столичної нерухомості та розповіли, скільки зараз коштує стати власником житла.

Станом на середину травня на Slando було виставлено понад 80 тис. оголошень про продаж квартир у Києві. Найбільше пропозицій по трикімнатним квартирам. Середня ціна "трійок" у травні становила $161,5 тис., тоді як у березні їх пропонували за $170,3 тис. Найбільш популярні серед трикімнатних квартир житла площею від 70 до 80 квадратних метрів. При цьому ціни на "троячки" стартують від $70 тис. (зрідка навіть зустрічаються пропозиції від $60 тис.) і сягають мільйона доларів.

Другі за кількістю пропозицій - двокімнатні квартири. За весну вони подешевшали найбільше - в середньому з $112 тис. до $100 тис. При цьому найпопулярнішим "розміром" квартири є площа від 50 до 60 м. кв. А найдоступніші пропозиції можна знайти в столиці від $ 45 тис.

Ціни на однокімнатні квартири стабільно високі і в середньому становлять $61 тис. Хоча у березні їх вартість перевищувала $63 тис. Найпопулярнішими є пропозиції з площею від 30 до 40 "квадратів". У Києві продається половина "одиничок" з такою квадратурою. Ціни на однокімнатні квартири в столиці стартують від $30 тис.

Зараз ви читаєте новину «Квартири в Києві подешевшали, але ціни все одно недоступні для більшості українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути