четвер, 05 квітня 2018 14:43

Дозволять розміщувати дитсадки в багатоповерхівках

Дозволять розміщувати дитсадки в багатоповерхівках
Дитячі садки будуть розміщені на 1-2 поверхах житлових будинків. Фото: "Прямий"

В Україні планують дозволити розміщувати дитячі садки у багатоповерхових житлових будинках. Це скоротить чергу в дошкільні заклади.

"Можливість проектування і розміщення дитсадків у вигляді прибудованих будівель або проектування приміщень для установи на 1 - 2 поверхах будівель, дозволить створювати необхідну інфраструктуру. Це оновлення важливе там, де немає можливості спорудити окремо розташовану будівлю", - повідомив заступник міністра Мінрегіону Лев Парцхаладзе, пише LIGA.net.

Очікується, що дитячі дошкільні заклади дозволять розміщувати на 1 - 2 поверхах житлових будинків для груп короткочасного перебування. Тобто таких, які працюють не більше 4-х годин. Також на перших поверхах будинків зможуть відкритися ясла, ясла-садки, дитячі садки місткістю до 80 місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичних дитсадках знайшли заборонені продукти

Крім того, розміщуватися на 1-2 поверсі будинку зможуть дошкільні дитячі заклади загального розвитку місткістю до 120 місць - до 6 груп дітей. Також дозволять розміщувати дитсадки місткістю до 160 місць (до 8 груп) у вигляді прибудов до глухих торців житлових будинків.

При виконанні норм необхідно буде враховувати норми пожежної безпеки та державні будівельні норми.

До 31 грудня 2018 року Верховна Рада дозволила легалізувати об'єкти будівництва, які побудували без дозволу до 9 квітня 2015 року. Легалізації підлягають індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м. Крім цього, присадибні будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м. Також побудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення. Щоправда, право на легалізацію не поширюється на багатоповерхові житлові будинки. Також на об'єкти, побудовані з істотними порушеннями законодавства, будівельних норм і правил.

Зараз ви читаєте новину «Дозволять розміщувати дитсадки в багатоповерхівках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути