понеділок, 04 лютого 2013 15:20

Частка продажу житла в Києві за підтримки держави становить 7%

Частка продажу житла в Києві за підтримки держави становить 7%
Фото: obozrevatel.com

Житло, яке продається в Києві за державними програмами, що реалізовуються Держфондом сприяння молодіжному житловому будівництву, займає близько 7% всього первинного ринку житла столиці.

Про це повідомив глава правління фонду Леонід Рисухін.

"У 2012 році на первинному ринку столиці за допомогою державних програм, які реалізує фонд, було куплено майже 1 тисяча квартир. Водночас, за даними, поширеними авторитетними спеціалізованими консалтинговими компаніями, всього за минулий рік в Києві в недобудованих будинках було продано 14 тис. квартир. Таким чином можна зробити висновок, що зараз обсяг житла, яке реалізовано в столиці протягом минулого року за допомогою державних житлових програм займає приблизно 7% всього первинного ринку житла Києва", - цитує прес-служба Рисухіна.

За словами глави правління Держфонду, кошти, передбачені в держбюджеті-2013 на реалізацію державних житлових програм, дозволять істотно наростити кількість житла, що купується в порівнянні з минулим роком.

/media/video/480682/1_480682.mp4

Раніше Рисухін повідомляв, що Держфонд сприяння молодіжному будівництву прогнозує в 2013 році збереження сформованої протягом двох років позитивної динаміки зростання забезпечення громадян доступним житлом в рамках діючих держпрограм, підтримку по яких на грудень 2012 року отримало в два рази більше учасників програм в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - 2,596 тис. сімей.

Нагадаємо, статутний капітал Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву в 2013 році буде збільшено на 40 млн грн, або на 31,9% в порівнянні з 2012 роком - до 165,355 млн грн.

Фонд використовує держкошти для надання довгострокових пільгових кредитів на будівництво житла молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, а також для залучення додаткових позабюджетних ресурсів для фінансування Держпрограми забезпечення молоді житлом.

Зараз ви читаєте новину «Частка продажу житла в Києві за підтримки держави становить 7%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути