Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2012 09:14

Банкіри: українцям пропонують найдорожчі іпотечні кредити в світі

Банкіри: українцям пропонують найдорожчі іпотечні кредити в світі
Недоступність іпотеки викликана як високими ставками за кредитами, так і високими цінами квартир. Фото: obozrevatel.com

В Україні найдорожчі іпотечні кредити по відношенню до доходів домогосподарств.

Про це заявили аналітики "Ерсте Банку".

"У порівнянні з іншими країнами світу, Україна одна з країн, у якої найвища вартість іпотечних кредитів по відношенню до доходів домогосподарств. Практична недоступність кредитів викликана як високими ставками за кредитами, так і високими цінами квартир. Але попри високу вартість житла, прибутковість оренди в центрі міст України є найвищою в Європі. За відсотками іпотеки від середньомісячних доходів, Київ поступається лише Москві. Середньомісячний дохід киянина після оподаткування - один з найнижчих в Європі", - зазначив аналітик Іван Улітко.

У зв'язку з погіршення перспектив економічного розвитку в усьому світі, прибутковість ринку комерційної нерухомості в Києві залишається високою в порівнянні з іншими європейськими столицями. Прибутковість досягає 11-12,5% для будівель, нещодавно виставлених на продаж. Таким чином на кінець 2011 року в Києві було близько 1,27 млн кв.м офісної площі, виставленої на продаж. Винятком є ??урядові будівлі та офіси, побудовані під власні потреби забудовників. Тим не менш, ринок офісної нерухомості в Києві залишається структурно недонасиченим пропозицією в порівнянні з ринками інших столиць Центральної та Східної Європи. Це справедливо як погляду загального обсягу офісних площ, так і з позиції різноманітності форматів та якості офісної власності. Офісні та нежитлові приміщення мають однакову динаміку цін. Так динаміка цін на офіси визначалися швидким ростом до кінця 2008 року, і подальшим повільним зниженням в 2 рази станом на квітень 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову не сподобалось, як кволо почалась програма "доступного" житла

"Виходячи з означених тенденцій та попередніх висновків ми вважаємо, що ціни на квартири продовжать поступово знижуватися. Відбудеться це через повільне зростання доходів населення в майбутньому, високих кредитних ставок, а також скорочення кількості населення", - спрогнозував аналітик "Ерсте Банку".

Зараз ви читаєте новину «Банкіри: українцям пропонують найдорожчі іпотечні кредити в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути