Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 17:17

Житло здешевлюють за рахунок будматеріалів

Автор: фото: Сергій ГРОМОВИЙ
  Три 25-поверхівки нового житломасиву Осокорки-Північні звели поблизу станції метро Осокорки. За два роки ”Київміськбуд” здасть іще вісім висоток
Три 25-поверхівки нового житломасиву Осокорки-Північні звели поблизу станції метро Осокорки. За два роки ”Київміськбуд” здасть іще вісім висоток

Новий житломасив Осокорки-Північні на лівому березі столиці обіцяє звести за два роки холдинг "Київміськбуд".

Три готові 25-поверхівки показали в минулі вихідні. Звели їх менш як за рік. Поряд збудують іще вісім.

— "Київміськбуд" не заморозив жодного зі своїх будівництв, також не відкладали здачу об"єктів, — розповідає президент холдингу Петро Шилюк, 59 років. — Хоча в сучасних умовах дозволяють здавати їх на 18 місяців пізніше терміну.

У три нові висотки заселяться 600 родин. Загалом, у новому районі заплановано 2,1 тис. помешкань. Там збудують багаторівневий паркінг на 552 легковики. Буде дві школи та два дитсадка. Проект передбачає каплицю та поліклініку. У новому районі прокладають вулицю. Дали їй ім"я оперної співачки Єлизавети Чавдар.

Квартири на одну, дві та три кімнати вже розпродали. На житло в цьому районі є попит, бо поряд є станція метро Осокорки. У продажу залишилися 4-кімнатні помешкання. Один "квадрат" у них коштує 8,3 тис. грн. Квартира — 1,4 млн грн. Це дешево, вважають у "Київміськбуді".

— Щоб забезпечити українців доступним житлом, ми працюємо над зменшенням затрат на будівництво, — продовжує Шилюк. — Наприклад, зменшуємо кількість сталевої арматури в монолітно-каркасній конструкції. Зазвичай, на один кубометр бетону дають 350 кілограмів арматури. Ми даємо менше — 90 кілограмів.

У липні-серпні "Київміськбуд" обіцяє почати зведення житла для потерпілих від афери "Еліта-Центру". Дві багатоповерхівки заплановано на житломасиві Оболонь і на просп. Правди.

Зараз ви читаєте новину «Житло здешевлюють за рахунок будматеріалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути