Ексклюзиви
середа, 28 березня 2007 17:10

Власниця квартири вимагала у студентів гроші

Власниця квартири в Печерському районі Києва на вул. Арсенальній, 2 вимагала в орендарів $500. Намагалася залякати квартирантів місцевим бандитом Жорою.

Двоє студентів — кияни Дмитро й Олександр — на день народження подруги вирішили на добу винайняти квартиру. Звернулися до агенства нерухомості. Ріелтор показав хлопцям кілька квартир. Ті обрали двокімнатну на Арсенальній.

Доба в квартирі з євроремонтом, холодильником, пральною машиною, ліжком та диваном коштувала $70. Ключі від помешкання хлопцям віддала хозяйка квартири — жінка 35–40 років. Договір оренди оформляти не захотіла.

— На квартирі зібралася компанія з 10 хлопців і дівчат, — згадує киянка Тетяна Калітіна, 18 років. — Накрили на стіл, допізна спілкувалися і слухали музику. О пів на першу ночі хтось почав грюкати в двері. Дехто з друзів поїхали додому, нас залишилося шестеро. Через вічко побачили якогось кремезного чоловіка й вирішили не відчиняти.

Однак двері відчинилися і до квартири ввійшла хазяйка з якимось чоловіком.

— Вони мало не вибили двері, — згадує Тетяна. — Забігає жінка й починає кричати, що ми зіпсували їй меблі. Потім побачила під столом на килимі шматок торта. "Вы мне пропалили ковер, который стоит 500 долларов! Теперь отдавайте за него бабки!" — репетувала власниця квартири. Розгорівся скандал.

За словами Калітіної, жінка обіцяла покликати місцевого бандита Жору і ще когось. Погрожувала, вимагала, щоб компанія негайно пішла з квартири. Молодь не погодилася, тому хазяйка мусила піти. Уранці хлопці віддали ключі прибиральниці.

Договір коштує стільки ж, як доба оренди

— Без договору оренди винаймачі квартири безправні, — пояснює начальник відділу оренди столичного агентства нерухомості "Планета Оболонь" Тетяна Котенко, 48 років. — Тільки після підписання документу орендар і господар квартири мають один перед одним зобов"язання.
У "Планеті Оболонь" за договір треба заплатити комісійні — стільки ж, скільки коштує доба оренди квартири. Людям це не вигідно. Тому угоди між власником і квартирантом найчастіше підписують, коли винаймають приміщення більш ніж на три доби. Нотаріально завіряти такий документ не треба.

Зараз ви читаєте новину «Власниця квартири вимагала у студентів гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути