вівторок, 06 травня 2008 17:02

Українських пенсіонерів запрошують переселитися на тропічні острови

Автор: фото: REUTERS/Steve Crisp
  Штучний острів Палм-Айленд насипали в Перській затоці. На ньому споруджують кілька тисяч житлових будинків. Помешкання продають від 250 тисяч доларів
Штучний острів Палм-Айленд насипали в Перській затоці. На ньому споруджують кілька тисяч житлових будинків. Помешкання продають від 250 тисяч доларів

Три роки та 7 млрд кубометрів каменю й піску витратили, щоб спорудити два штучних острови в Перській затоці. Вони з"явилися поблизу Дубаї, що в Об"єднаних Арабських Еміратах.

Нові острови назвали Палм-Айленд — "Пальмові острови". Бо згори нагадують пальму. Із материком  сполучаються валом-"стовбуром". На 40 довгих насипах — "листках" уже зводять житло. "Пальму" оточують захисні острови. На Палм-Айленді висадять 11 тис. пальм.

У проекті — багатоквартирні будинки на 3–5 поверхів із пентхаузами, котеджі, тавнхаузи й будинки на воді. Найменше помешкання має площу 250 кв. м. Ціна — від $250 тис. Маєток з окремим двором та басейном — понад $1 млн. У Дубаї вмебльована квартира коштує від $100 тис.

Нерухомість на островах купують іноземці. Переважно — жителі Великої Британії. Росіяни витратили $1 млрд. Для потенційних покупців канадська компанія "Ріалкомм" влаштовує тижневі тури в ОАЕ. Вартість перельоту, проживання і харчування — $1,2 тис. Компанія "Нехел девелопмент" продає острівну нерухомість через Інтернет, на сайті www.palmsales.ca.

Маєток на Мадейрі та Канарських островах, коштує від $125 тис. У ціну входить великий будинок і садок. Українцям її пропонує іспанська компанія "MRІ".

— Ми теж влаштовуємо кількаденні тури, щоб покупці могли оглянути об"єкт перед покупкою, — зазначає представник "MRІ" Дані Локінґ, 39 років. — Ціни в нас пільгові — від 55 євро за день. Тропічні острови — це найкраще місце проживання для пенсіонерів.

Кілька невеликих островів в Адріатичному морі, поблизу берегів Хорватії, пропонують по $50 тис. На них є невеликі будинки. Острівну нерухомість пропонує пенсіонерам Латвії компанія realty.lv.

Зараз ви читаєте новину «Українських пенсіонерів запрошують переселитися на тропічні острови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути