четвер, 17 серпня 2006 19:03

У житловому будинку є свій готель

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Управитель ”Дипломат-холу” Олексій Краснокутський запевняє, що бездоганний фасад — перша ознака престижного житла
Управитель ”Дипломат-холу” Олексій Краснокутський запевняє, що бездоганний фасад — перша ознака престижного житла

"Дипломат-хол" — новий житловий комплекс на вулиці Жилянській у Києві. На вигляд — ніби чотиризірковий готель: величезні, від підлоги до стелі, вікна квартир, широкі лоджії, рельєфний фасад. Перший та другий поверхи — зі скла. Їх прикрашають металеві хромовані колони. Перед входом — сквер із альпійською гіркою та фонтаном.

Таким має бути житло бізнес-класу, переконаний Олександр Євтушенко, 37 років, керівник відділу компанії "Жильйонер". Компанія кілька років розробляла проект "Дипломат-холу".

— Для нас було важливо не лише продати готові квадратні метри, — пояснює Олександр, — а й забезпечити повний сервіс мешканців "Дипломат-холу". Для цього вивчали, як працюють такі комплекси в США, Канаді та Монако.

У підприємстві "Порядок", яке обслуговує "Дипломат-хол", погодилися влаштувати екскурсію. З управителем житлового комплексу, 28-річним Олексієм Краснокутським, починаємо з підземного паркінгу. Переважно звідти потрапляють у будинок його мешканці. Заїхати можна лише з магнітною карткою-ключем. У трьох підземних залах місця вистачить на чотири сотні машин.

— У "Дипломат-холі" 365 квартир, — розповідає Олексій. — Паркувальних місць — по одному на квартиру, решта — гостьові. Відкрита підземна стоянка — для безпеки. Тут, бачите, все проглядається. Телекамери покривають увесь простір. Є пожежна сигналізація і система пожежогасіння.

Місце в підземному паркінгу зараз коштує $30 тис. (три роки тому продавали по $12 тис.). Його можна й орендувати у власників за $150 на місяць.

З паркінгу до помешкань можна потрапити вантажно-пасажирськими ліфтами. Їх чотири, ще є вісім пасажирських. Піднімаємося на саму верхівку. З даху видно київські пагорби, три залізничні вокзали, Ботанічний сад. Згори "Дипломат-хол" нагадує літеру "W". Найвища секція має 15 поверхів, а та, що з боку Жилянської — дев"ять. Ніяк не схоже на 25-поверхові новобудови-"свічки" у центрі Києва.

Пласкі дахи-тераси теж можна купити. Це коштує чверть ціни квадратного метра житла. Квартири в "Дипломат-холі" тепер продаються по $3–3,5 тис. за "квадрат". Пентхауз — по $4200. На початку будівництва, три роки тому, метр коштував $800. Тераси купують під майданчик для відпочинку, садок або солярій. Засклити їх або влаштовувати там басейн — заборонено. Перед покупцями висувають вимогу — вигляд будинку не змінювати. Мешканці одностайні: жодних засклених балконів, прибудов і надбудов, антен-"тарілок" і кондиціонерів на фасаді. Тому і схожий будинок на готель.

Ліфт не поїде без магнітного ключа

У комплексі встановлена централізована система охолодження повітря типу "фанк-ойл". Від головного блоку в підвалі (120 кв. м) йдуть труби до кожної квартири. Температуру регулюють з дистанційного пульта. Але можна поставити свій кондиціонер зсередини балкона — так, щоб його не було помітно з вулиці.

— "Дипломат-хол" задумано як кондомініум — товариство співвласників будинку, відповідне і ставлення до свого житла, — каже 26-річна Наталя Лихенко, керівник підприємства "Порядок". — Багато з них пожили за кордоном, тому й тут хочуть жити по-європейському.

Спускаємося на 12-й поверх, щоб оглянути квартири. Зустрічаємо кілька прибиральниць. Ті першими вітаються з нами.

— Персонал говорить і англійською, — зазначає Олексій Краснокутський, відчиняючи двері однокімнатної квартири. — У нас живе чимало іноземців.

Помешкання просторе, але без розкошів — кімната 28 "квадратів", трохи менша кухня. Покій відділений від лоджії вікном на всю висоту. У "Дипломат-холі" половина квартир однокімнатні. Їхня площа 63–64 кв. м. Двокімнатні — по 100–130 кв. м, трикімнатні — понад 150.

Між поверхами є звукоізоляція, стелі — підвісні, а столярка німецька. Вікна "Модус" з клеєного дерев"яного бруса із подвійними склопакетами. Вхідні дерев"яні двері "Хьорман" з металевим каркасом відчиняються всередину — такі вимоги пожежних нормативів. Навіть в однокімнатних є два санвузли. Прокладено кабельне телебачення, телефон, виділена лінія Інтернету. Квартири продають готовими до оздоблення.

Більші помешкання побачити не вдалося. Продані — отже приватна власність, виправдовується управитель.

Спускаємося на перший поверх. Стіни холу вкриті фресками. Їх тут тисячі "квадратів". Стіни, підлога і балюстради сходів — з мармуру та граніту. Перед вхідними дверима стійка чергового адміністратора й охорони.

Двері відчиняють магнітною карткою-ключем. Без неї не поїде й ліфт. Безпека — як у віп-готелі. Відвідувачі отримують гостьовий ключ.

— Наші мешканці не люблять голосних вихвалянь, тому ми уникаємо визначень "суперелітний", "преміум" чи "бізнес-клас". Це просто комфортне житло, — зауважив Олексій Краснокутський. — В однокімнатній квартирі з урахуванням витрат води й електрики квартплата становить приблизно 400 гривень. Недешево, але тут охорона цілодобова, прибиральниці чергують. Слюсар-сантехнік прийде за першим викликом. У штаті є садівники-озеленювачі, електрики. Підприємство "Порядок" — це щось на зразок ЖЕКу. Але зауважте, у нас кожна година — прийомна, щоб клієнтам зручно було.

У "Дипломат-холі" також є туристичне бюро, каса з продажу залізничних і авіаквитків, винний льох, фітнес-центр, продуктовий магазин, ресторан, кав"ярня, дитяча ігрова кімната, тренажерний зал і нейл-студія, де роблять манікюр. На третьому поверсі — свій готель на той випадок, якщо гостей нема де вкласти на нічліг.



Яке в Києві будують житло


   "де-люкс"
"преміум"   "бізнес"   "економ"  
 Райони міста
 центр 
 центр і прилеглі до центру
 прилеглі до центру
 "спальні"
 Кількість поверхів  до 6
 до 16  до 20  понад 20
 Кількість квартир  до 20  До 50
 50 і більше  50 і більше
 Паркінг, місць на квартиру
 2
 1
 1
 —
 Водопостачання
 автономне  центральне
 центральне
 центральне
 Опалення
 автономне  автономне
 центральне
 центральне
 Кондиціонування повітря
 центральне
 будь-яке
 —  —
 Хол, портьє
 є
 є
 —  —
 Служба експлуатації, охорона
 є
 є
 є  є
 Ціна, тисяч євро за кв. м  6–12
 2,5–6
 1,2–2,5
 до 1,2


Менше тисячі доларів метр не коштує

У Львові елітними називають зелені мікрорайони ближче до староміських кварталів.
— Це вулиці Гвардійська, Київська, Чупринки, — каже 27-річна Ірина Бжезінська, заступник керуючого мережі агентств нерухомості "Ваш комфорт". — А ще Професорська колонія, район вулиці Погулянка, вулиці поблизу Шевченківського гаю. Там здебільшого стоять будинки типу "люкс". Квадратний метр такого житла коштує від тисячі доларів.
Зручне транспортне та пішохідне сполучення, щільність забудови, інфраструктура району та технічні характеристики будинку (матеріал стін, перекриття, поверховість та кількість квартир на поверсі) підвищують ціну до $1900 за кв. м. На вторинному ринку, як правило, пропонують однокімнатні помешкання площею від 50 "квадратів" і двокімнатні — від 80 кв. м.
На невеличких клаптиках землі у старих районах міста зводять три-чотириповерхові будинки. Квартири у них (від 60 м) продають по $1000–1400 за кв. м.

Дмитро ГАМАШ

Зараз ви читаєте новину «У житловому будинку є свій готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути