четвер, 17 лютого 2011 13:44

Квартиру в райцентрі здають за п'ять тисяч гривень

У Ладижині подорожчала оренда квартир. Однокімнатну здають за 2,5–3 тис. грн. Раніше можна було винайняти за 500, знайомим здавали і за 350 грн.

Місцеві пояснюють: ціни зросли через те, що поблизу міста розпочалося будівництво комплексу "Наша Ряба".

— Моя знайома виставила на вулицю сім'ю, які платили їй 500 гривень. Узяла собі п'ятьох квартирантів із "Нашої Рябої", — розповідає ладижинка Надія. — Бере із кожного по 900 гривень за місяць.

Новинкою для міста стали пропозиції: "Здам дім на 10 осіб. 25 гривень за добу". Найближче до будівельних майданчиків села Оляниця і Четвертинівка. Там просять по 10 грн з людини за добу.

— Ніяк не можу проаналізувати цю ситуацію, — каже Мирослав Дідух, директор майбутнього комплексу. — Два роки тому приїхав у Ладижин, шукали житло колезі. Нам запропонували купити якусь халупу за 300 тисяч гривень. Зараз у нас працюють троє спеціалістів із Румунії. За розумну ціну помешкання для них знайти не можемо. Форсованими темпами будуємо власне житло. Зводиться 9-поверхівка, купили 28 квартир у недобудованому будинку біля лікарні. Терміново плануємо звести лабораторно-побутовий комплекс, хоча він нам буде потрібен аж у кінці 2012 року. Але зараз там житимуть будівельники. Загалом на будівництві комбікормового комплексу, майданчиків для пташників та соцоб'єктів працюють близько тисячі людей.

Найдорожча квартира, яку здають у Ладижині, коштує 5 тис. грн. Господарка каже, що помешкання з євроремонтом. Є холодильник, мікрохвильовка, телевізор.

— Ладижин невелике містечко і більшість населення мають своє житло, — пояснює 32-річний Анатолій Мухін, власник вінницького агентства нерухомості "Твоє житло". — В оренду здавали не більше як 10 відсотків. Багатоквартирних будинків майже нема, переважно приватний сектор. Тільки підприємство добудує хоча б один багатоквартирний будинок, попит зникне і ціни знову нормалізуються.

Подорожчала також оренда квартир у Хмільнику. Однокімнатну здають за 1200 грн, двокімнатну — 1500. Раніше ціни були на 200–300 грн нижчими.

— Це пов'язано із приїздом на навчання депутатів, напливом курортників, — додає Мухін. — Узимку в корпусах жити прохолодно. Людям дешевше купити курсівку без харчування і жити в нормальних умовах, ніж тиснутися в одному номері з кимось. А на відпочинок сюди приїздять депутати, громадяни Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини.

У Вінниці оренда помешкання дорожчає через підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

— Із лютого нема жодної однокімнатки дешевше 1700 гривень, але й квартири тепер здають значно охайніші, ніж раніше, — пояснює 38-річна Олена Дущак, рієлтор агентства "Тисяча квартир". — У більшості зроблений косметичний ремонт, є меблі.

Найдорожче житло — 6400 тис. грн за місяць. Це дворівневе помешкання у мікрорайоні Поділля з індивідуальним опаленням, меблями, двома санвузлами, джакузі, окремими спальнями, плазмовим телевізором. Площа квартири понад 280 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Квартиру в райцентрі здають за п'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути