пʼятниця, 18 квітня 2008 18:21

Чернігівці розкуповують "хрущовки"

За рік житло в Чернігові подорожчало на 22%. Такі дані наводить директор агенції нерухомості "Інекс ріал істейт" Олександр Костюк, 50 років.

— Зростання тривало з березня по травень, — каже він. — Улітку ціни завмерли, а ближче до осені знизилися. Нове подорожчання було восени.

У місті багато будинків-"хрущовок". На околицях міста, в мікрорайонах Круг чи П"ять Кутів, однокімнатка площею 31 кв. м коштує щонайменше $42 тис. Ще дешевше поблизу ЗАЗу — $35–38 тис. У центрі Чернігова помешкання коштує від $46 тис.

Однокімнатні в центрі за рік подорожчали на 37%, а на околицях — на 13, порахував директор агенції нерухомості "МКТ". Олександр Панасюк, 46 років. Квадрат околичних однокімнаток нині коштує від $1100. У центрі ціна вторинного житла перевищує $1400 за квадратний метр. Із початку 2008-го попит на невеликі квартири зріс.

— Нового житла в центрі немає, — пояснює Олександр Костюк. — Будівництво ведуть у наближених до нього районах. Там однокімнатні квартири по 60–70 квадратних метрів.

Квадрат у новобудовах коштує $800–1100. Квартира обійдеться не дешевше, ніж $45 тис. До того ж треба чекати здачі будинку. Потім робити ремонт. А в стару квартиру можна переселитися одразу. Тому чернігівці розкуповують "хрущовки".

Утім, охоче беруть і квартири в новобудовах із ремонтом. Платять по $1,8–2 тис. за кв.м.

Трохи дешевші "сталінки". Таких багато в історичному центрі Чернігова. Квадрат у них коштує $1700.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівці розкуповують "хрущовки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути