понеділок, 02 квітня 2007 16:23
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Привид Донателли

 

Привіт, кумо! У мене нова прибиральниця. Зі старою в неї багато спільного: обидві Марії, обидві з Тернополя, обидві мають неповнолітніх дітей в Україні. Але багато й відмінного: нова — лікар за професією, бере в півтора разу більше, але головне — не ставить дурнуватих питань на кшталт "навіщо витирати пилюку, вона ж завтра знов нападає". Зі старою Марією ми розлучилися без трагедії: вона сказала, що в себе вдома також не прибирає, бо це дурне діло, і зникла. Нова одразу помила вікна.

Ця Марія — людина високої культури, ходить в оперу, і ми обговорюємо акустику різних оперних залів. А нещодавно вона влаштувалася до дизайнерки одягу Донателли Версаче. Марія подає їй сніданок у ліжко і часом обслуговує вечірки. Донателла хотіла б найняти її на повну ставку, і я почала боятися, що Марія мене покине.

— Позавчора приходив Елтон Джон, — ділиться вона, протираючи поличку. — Донателла давала паті. То їх прийшло шестеро гостей, а нас було п"ять чоловік челяді! Представляєте! А на тому тижні Донателла мала паті на честь російського піаніста Євгенія Кісіна. Подавали шампанське. Він странний такий. Але потім сів за піаніно і так гарно грав — чи етюди Скрябіна, чи щось таке... А ще Маріо, лакей Донателли, мені сказав, що в особняку давно живуть привиди. Там така текучка кадрів!

Позавчора приходив Елтон Джон

Місцеві газети пишуть, що головним привидом є сама Донателла, а текучка кадрів через її хамську поведінку. Але Марії не треба й газети читати.

— Ці багаті ніби в іншому світі живуть. Вони не мають геть жодного уявлення, як заробляється кусок хліба. Ні, не піду я до неї. Сьогодні вона добра, а завтра збіситься і звільнить мене, а мені треба мамі ліки купувати. Так що я вас не покину. Наші люди мусять одне одного триматися.

Зараз ви читаєте новину «Привид Донателли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути