вівторок, 26 серпня 2008 15:46
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Людська натура

 

Привіт, кумо! Коли я жила в Києві, мене багато що дратувало. Дещо просто бісило: влада, злидні, цензура, погана музика, злі люди, жахливе повітря. От якби їх усіх не стало, думала я, зажила б щасливо!

Потім я перебралася до Лондона. Тут цього всього немає. Я дивувалася, коли місцеві починали бурчати про корупцію, бо один чиновник не любить, коли поруч із ним у теніс грає абихто, і викупляє за півціни весь тенісний корт. І тому подібні дурниці.

Але людська натура — моя, в кожному разі, не може довго жити спокійно.

У Києві дратувало, що люди не притримують двері, особливо в метро. А часом іще й підштовхують їх уперед, щоб тобі більше врізало по зубах.

У Лондоні дратує, що двері притримують скрізь, і треба посміхатися й дякувати. Часом ти ще за 30 метрів від дверей, а добродій стоїть, притримує. Починаєш бігти, перебираючи підборами. Він передає тобі двері і чеберяє далі, а ти бачиш, що десь іздалеку вже починає бігти інша неборака, бо думає, що ти для неї двері тримаєш.

У Лондоні двері притримують скрізь

У Києві дратувало, що балкони й лоджії склили підручними матеріалами різної текстури й кольору, від чого будинки неначе поросли грибами і цвіллю.

Тут дратує, що сусіди починають стригти газони й підпилювати дерева бензопилкою до встановленої правилами висоти на мій День Незалежності, коли я з друзями саме сідаю в садку за стіл.

У Києві дратувало, що до хати привалить купа друзів, усе з"їдять, що я на тиждень накупила, доварять і стару вермішель, досмокчуть кістки з борщу, і сиди розмовляй з ними до ранку.

У Лондоні дратує, що приготуєш якусь чудову страву, купиш доброго вина, покличеш друзів — а з п"яти прийде лише один. І ще невідомо, чи буде з ним про що говорити.

Зараз ви читаєте новину «Людська натура ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути