понеділок, 21 травня 2007 14:44
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Фідель про Фіделя

 

Привіт, кумо! Мій колега Фідель приїхав із Куби, де робив радіопрограму "Фідель про Фіделя". Сам він такий же полтавський українець, як і я, просто названий на честь кубинського лідера. Фіделеві дозволили сходити на фабрику сигар, де їх катають самому Кастру. Там є спеціальна тітонька, яка приходить уранці й починає вголос читати газети, а потім книжки через гучномовець. А катальники сигар ахають і охають, коли чергова Маріелла відмовляє в коханні Хосе.

Директор фабрики, дізнавшися, що Фіделя звуть Фідель, відкрив сейф у стіні й витягнув звідти величезну сигару — з тих, які раніше курив Кастро. Зараз уже не курить: здоров"я не те.

Перед поїздкою я позичала йому самовчитель іспанської мови, бо він у ній ні в зуб ногою. Фідель вивчив кілька слів, вирішив, що цього досить, і поїхав. І через це згорів на сонці.

Діло було так. Вирішив він сходити до пам"ятника Че Геварі. А громадського транспорту, виявляється, на Кубі майже немає, лише древні напхом напхані автобуси, в яких із кожного вікна звисає по три кубинці. Фідель спитав у якогось продавця помідорів, де той пам"ятник і скільки туди йти.

Директор фабрики відкрив сейф

— Дос, трес, — сказав продавець (це з того, що Фідель розібрав).

Два-три кілометри — не так погано, подумав Фідель і вирушив по кубинській спеці до команданте Гевари.

Через дві з половиною години, матюкаючись на чім світ стоїть, він нарешті доповз до пам"ятника. Продавець говорив не про кілометри, а про дві-три години.

Повернувшись до готелю, Фідель з"ясував, що повністю згорів, за винятком тих місць, які закривали сонячні окуляри, і тепер схожий на протигаз.

— Учи мови, Пиркало, — сказав Фідель, розплачуючись зі мною сигарами за позичені самовчителі. Але сигари скурив мій чоловік, який знає лише одну мову, і на Кубу його не пустили б, бо американець.

От кому пощастило.

Зараз ви читаєте новину «Фідель про Фіделя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути