Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2015 11:00

Що робити після звільнення? Пошук тимчасової роботи

 

Незважаючи на запевнення уряду в тому, що українська економіка міцнішає з кожним днем, для більшості жителів України ситуація кардинально не змінюється. Високий рівень безробіття, зростання цін на продукти, комунальні послуги та транспортні витрати призводить до того, що виживати в країні з кожним днем ​​стає все складніше.

Багато людей, що опинилися "за бортом" у зв'язку з масовими офісними скороченнями в кінці 2014 - початку 2015 року, звертаються до пошуку нескладної і широкопрофільною роботи, замість того, щоб претендувати на місця фахівців. І це не дивно, оскільки спеціалізованих вакансій у сфері фінансів та економіки на ринку залишилося не так вже багато, а вимоги до персоналу сильно виросли за останній час.

Однією з найбільш поширених вакансій для так званого "середнього фахівця" є вакансія офіс менеджера.

Найчастіше посадовий список обов'язків по даній вакансії включає в себе:

- Прийом / розподіл дзвінків і кореспонденції підприємства;

- Ведення ділового листування;

- Ведення внутрішньої документації;

- Життєзабезпечення офісу;

- Роботу з кур'єрськими службами.

При цьому вимоги до кандидатів на посаду офіс-менеджера достатньо лояльні. Найчастіше шукають людей з грамотною мовою, що володіють навичками роботи з офісною технікою. Знання англійської та базового набору офісних програм слугує перевагою для кандидата. Зараз, за ​​даними служби збору статистики порталу JobUA в Україні шукають більш 1400 фахівців даного напрямку у всіх областях.

У той же час не варто забувати і про наближення новорічних свят. Передноворічний час для українців означає не тільки святкові клопоти і нескінченні витрати на придбання подарунків для всієї родини, а й можливість поліпшити своє матеріальне становище. А це, повірте, досить актуально в умовах тривалої економічної кризи.

З наближенням новорічних свят українці починають цікавитися вакансіями, які передбачають тимчасову роботу. Традиційно кількість таких пропозицій росте в передсвятковий час, оскільки під час організації та проведення фестивальних заходів у рази зростає попит на промоутерів, продавців, організаторів дитячих свят і аніматорів.

Так, станом на початок листопада в Україні зареєстровано понад 1100 вакансій по темі "тимчасова робота" і з кожним днем ​​їх кількість тільки зростає. Пік попиту вакансій даного типу часто доводиться на останні 3 тижні грудня. Ці вакансії припускають зайнятість на певний, часто досить обмежений час і при цьому - гідну оплату.

Також певним плюсом тимчасової роботи є можливість вибирати час безпосередньої зайнятості. Робота в свята включає в себе денні та нічні зміни, часткову зайнятість по 2-3 години на добу і безліч інших варіантів.

Тим, хто перебуває в активному пошуку нової роботи, варто спробувати профільний сайт міжнародних вакансій JobUA.

Зараз ви читаєте новину «Що робити після звільнення? Пошук тимчасової роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути