Ексклюзиви
понеділок, 24 квітня 2023 15:47

SEO чи контекстна реклама: що більше потрібно вашому бізнесу

У світі цифрового маркетингу бізнеси постійно шукають найефективніші та найрентабельніші способи привернення уваги клієнтів та збільшення свого прибутку. Два найбільш популярні та ефективні інструменти - це SEO просування сайтів та контекстна реклама. Проте, часто виникає питання, яка з них краща для вашого бізнесу? Давайте розглянемо основні переваги даних видів маркетингу, та коли їх варто використовувати.

  SEO чи контекстна реклама? Фото: e-client.online
SEO чи контекстна реклама? Фото: e-client.online

Швидкий результат

Якщо ваша ціль - отримати якомога швидший результат, тоді вам однозначно варто звернути увагу на контекстну рекламу. Оскільки, результат від SEO, буде відчутнім мінімум через декілька місяців (залежатиме від конкуренції в ніші).

В той час, як для реклами - це питання 1-2 тижнів. Також, при розумному виборі типу рекламної кампанії, ви зможете виходити в плюс від самого початку робіт.

Підвищення довіри до бренду

Для підвищення лояльності клієнтів до бізнесу, в більшості випадків краще підійде SEO просування. Оскільки, користувачі вважають, що сайти, які знаходяться в верхній частині результатів пошуку, є більш авторитетними та надійними. Тому, якщо ваш сайт буде з'являтися в верхній частині результатів пошуку, то це дозволить вам підвищити довіру клієнтів та збільшити конверсію.

В той час, як для рекламних оголошень вверху сторінки дана закономірність не так добре працює, як у випадку із SEO.

Довгострокова стратегія

Контекстна реклама працює лише протягом періоду, коли рекламна кампанія проплачена, тоді як SEO може допомогти вам залучати трафік на ваш сайт протягом багатьох років. Це дозволяє вам збільшувати вашу клієнтську базу та прибуток довгостроково.

Хоча обидві стратегії є важливими, SEO дозволяє отримати більше переваг для вашого бізнесу. Для досягнення успіху в SEO потрібно багато часу, зусиль та терпіння. Однак, коли ви досягнете хорошого рангу в пошукових системах, то ви будете мати стабільний трафік та високу конверсію, що позитивно позначиться на вашому бізнесі.

Вартість клієнта

Контекстна реклама може бути досить дорогою, особливо якщо ви знаходитесь в конкурентній галузі. На відміну від цього, SEO може допомогти вам отримати трафік та клієнтів при довгостроковій перспективі із меншими витратами. Вам не потрібно платити за кожен клік, тому що ваш сайт з'являється в результаті пошуку безпосередньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто відкриє у собі суперздібності і почне заробляти більше за інших – фінансовий гороскоп на травень

Отже, якщо вам потрібний довготерміновий результат, радимо SEO із контекстною рекламою на перших етапах. Якщо потрібен миттєвий результат - тоді однозначно реклама. Дивіться на цілі вашого бізнесу, та відштовуйтесь від них!

Зараз ви читаєте новину «SEO чи контекстна реклама: що більше потрібно вашому бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути