середа, 30 жовтня 2019 12:45

Як правильно вибрати рюкзак

Як правильно вибрати рюкзак
На що слід звернути увагу, обираючи рюкзак?

Рюкзак - популярний і затребуваний варіант аксесуара для перенесення самих різних предметів і речей. Тим більше, моделей і міцність безліч - на всі випадки життя. У продажу є рюкзаки різних розмірів, форм, кольорів. Який з них вибрати?

Правила вибору хорошого рюкзака

На що звертати увагу при виборі аксесуара? Купуйте виріб тільки після того, як переконаєтеся, що він відповідає вимогам до таких опцій:

• призначення;
• якість матеріалу;
• розмір;
• комплектація;
• дизайн.

Рюкзаки бувають різними. Рюкзак чоловічий, жіночий, дитячий, підлітковий вибирається у відповідність з віком, статтю і уподобаннями власника .. Це - перший критерій підбору, хоча і в цьому випадку допускаються варіанти. Ніхто не забороняє дівчині носити чоловічу модель заплічного мішка, також як і градація за віком досить умовна.

Набагато важливіше правильно вибрати рюкзак у відповідність за його призначенням.

Яким може бути рюкзак: цілі використання

Залежно від призначення заплічні рюкзаки поділяють на:

• туристичні;
• міські;
• спортивні;
• тактичні;
• рибальські.

Для повсякденної експлуатації виберіть одну з моделей міського або спортивного формату. Це компактні, зручні і практичні вироби, призначені для перенесення найнеобхідніших речей. В сучасних мішках передбачений відсік для розміщення ноутбука, кишеньки для гаджетів, пляшки з водою.

Тактичні рюкзаки - ідеальний вибір для поїздок за місто, подорожей, полювання. Головна їхня особливість - наявність безлічі кріплень для приєднання додаткових сумок, чохлів, каремата, інструментів, обладнання. Часто такі сумки мають прихований кишеню для зберігання зброї.

Рибальські рюкзаки характеризуються місткістю всіх внутрішніх і зовнішніх відділень. Їх виготовляють з міцної, часто - вологонепроникній тканини, постачають надійними блискавками. Спинка і кишені можуть бути доповнені поролоновою вставкою. Туристичний рюкзак виділяє його розмір. Це великі місткі вироби, циліндричної або конусоподібної форми, з кришкою або клапаном. Для виробництва використовуються міцні синтетичні тканини і непромокаючий підкладка. Шви подвійні, часто прикриті захисною стрічкою. Туристичні рюкзаки забезпечені хорошою системою підвісів.

Дивіться на якість і комфортність

Тип виробу - не єдиний важливий критерій при виборі рюкзака. Важливо детально вивчити якість як матеріалів, використовуваних для пошиття, так і складання виробу. Не повинно бути пропущених стібків, що стирчать ниток. Лямки - широкі, з м'якою вставкою в середині. Розмір лямок повинен легко регулюватися по довжині. Для містких рюкзаків хорошої якості характерно наявність поясного кріплення у вигляді ременя.

Матеріал для виготовлення рюкзака повинен бути щільним, міцним. Навіть дитячі моделі шиють з якісної тканини, стійкою до зносу. Міські рюкзаки можуть бути виконані зі шкіри. При можливості приміряйте рюкзак із завантаженням. В іншому випадку - детально вивчіть відгуки про модель і виробника.

Комплектація і дизайн виробів підбираються індивідуально. Туристичні, тактичні, рибальські рюкзаки найчастіше шиються з немаркої темної тканини, їх дизайн не має на увазі наявності декору у вигляді підвісок, блискіток, страз. Дизайн міських моделей більш різноманітний. Спортивні вироби, як правило, мають лаконічний стильний вигляд. Відвідайте магазин модних аксесуарів і виберіть кращі з найбільш зручних і трендових моделей для себе або сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибрати рюкзак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути