вівторок, 25 червня 2019 11:12

Як підготуватися до вступу в закордонний вуз

  Освіта в країнах ЄС, Великобританії або США не тільки більш якісна, але і дає більше можливостей для подальшого працевлаштування
Освіта в країнах ЄС, Великобританії або США не тільки більш якісна, але і дає більше можливостей для подальшого працевлаштування

З кожним роком все більше абітурієнтів з нашої країни прагнуть вступити до університету за кордоном, вважаючи, що освіта в країнах ЄС, Великобританії або США не тільки більш якісна, але і дає більше можливостей для подальшого працевлаштування в хорошу компанію.

Однак не всі знайомі з вимогами до абітурієнтів під час вступу, які можуть сильно відрізнятися від таких у вітчизняних вузах. Почнемо з того, що вступні іспити в більшості цих країн відсутні. Замість них ретельно оцінюється атестат про повну загальну середню освіту. Тому його необхідно перевести на мову тієї країни, де студент має намір продовжити навчання. А переклад юридично засвідчити у нотаріуса, щоб отримані оцінки мали вагу і в іншій країні.

Зовсім без іспитів, правда, не обійтися. Адже для навчання в іноземному університеті, як мінімум, потрібно знати мову, на якому студента будуть навчати. У більшості випадків це місцева мову. Англомовні програми, звичайно, існують у багатьох країнах, але порівняно дорогі.

У цій ситуації випускнику школи вкрай важливо грамотно використовувати літні місяці. Паралельно зі збором необхідних документів, якими цілком можуть зайнятися батьки, ми рекомендуємо пройти спеціальну програму підготовки або мовні курси за кордоном.

Подібні навчальні програми часто організовуються при університетах в Європі і США, щоб студенти-іноземці могли адаптуватися до вимог місцевої вищої школи і підтягнути мову. Також популярністю користуються і міжнародні мовні школи, де розроблені спеціальні курси для абітурієнтів. При цьому може вестися підготовка і до вступу до вузу, і до здачі міжнародного мовного тесту. Адже багато вузів спрощують вступну компанію, приймаючи від вступників сертифікати TOEFL, IELTS, DAF та інших міжнародних іспитів на знання мови.

Вирушаючи на підготовку до вступу за кордоном, пам'ятайте, що краще вчити польську мову в Польщі, чеську - в Чехії, англійську - в США чи Британії. Адже в успішному навчанні мовне середовище грає найважливішу роль. Пройшовши подібне навчання, ви зможете з упевненістю скласти вступний мовний тест або пройти співбесіду, після чого успішно вступите до обраного європейського або американського вузу.

Зараз ви читаєте новину «Як підготуватися до вступу в закордонний вуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути