вівторок, 14 грудня 2021 18:09

Електронна бухгалтерія: як організувати віддалену роботу бухгалтера в умовах пандемії COVID-19

У зв'язку з переходом більшості співробітників на віддалену роботу в період локдаунів бухгалтерам необхідний віддалений доступ до баз даних. Вони повинні вести облік і здавати звітність, не відвідуючи робочого місця в офісі.

Реалізувати цю можливість можна за допомогою клієнт-серверних програм і онлайн-бухгалтерії.

1. У першому випадку використовуються рішення на зразок 1С Бухгалтерія з серверною частиною, але тут виникають труднощі — потрібно встановити необхідний софт на домашній комп'ютер працівника на дистанційці.

2. У другому йдеться про хмарні платформи, які надаються у вигляді сервісу. В Україні популярністю серед фахівців користується інтернет-бухгалтерія від Dilovod.

 

Особливості організації віддаленого доступу

Існує три способи ведення бухгалтерського обліку на комп'ютері:

1. Локальне розміщення ПЗ і бази даних. У цьому разі сама програма та інформація розміщуються на одному ПК або ноутбуку. Для віддаленої роботи доведеться брати комп'ютер додому. Але таким чином неможливо організувати взаємодію з керівником чи іншими співробітниками компанії, які вносять дані.

2. Клієнт-серверна схема. Додаток для ведення обліку встановлюється на ПК користувача, а база даних розміщується на сервері компанії (власному або віртуальному). Мінус цього способу в тому, що користувач самостійно несе відповідальність за працездатність програми, своєчасне оновлення, періодичне резервне копіювання.

3. Хмарний сервіс. Програма для обліку надається у вигляді платформи в інтернеті з доступом через браузер. Бухгалтер лише користується необхідними інструментами, але всі обов'язки щодо підтримки роботи сервісу покладаються на технічних фахівців провайдера.

Переваги сервісу для ведення бухобліку

Онлайн-сервіс ведення бухгалтерії ефективніший, економічно вигідніший, зручніший і простіший у використанні. Його можливості:

• Доступ до програми і бази даних у бухгалтера є з будь-якої точки світу, з будь-якого комп'ютера з браузером.

• Користувач може вести облік по декількох компаніях в одній базі даних або в різних без зв'язку один з одним.

• Є можливість підключати до платформи інших віддалених користувачів і розмежовувати права доступу між ними.

• Платформа автоматично оновлюється без участі користувача зі змінами в законодавстві та вдосконаленням інструментів.

• Усі питання, які виникають, можна оперативно вирішити за допомогою фахівців технічної підтримки.

 

Для початку роботи можна завантажити первинну інформацію з excel-файлу або імпортувати з використовуваних раніше бухгалтерських програм.

Що вибрати

Найефективнішою і найдоступнішою за ціною буде автоматизація обліку та організація віддаленого доступу за допомогою онлайн-платформи. В цьому разі з користувача знімаються всі турботи про забезпечення роботи хмарного застосування. Досить пройти процедуру реєстрації, сплатити послуги online і користуватися потрібними інструментами.

Зараз ви читаєте новину «Електронна бухгалтерія: як організувати віддалену роботу бухгалтера в умовах пандемії COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути