середа, 12 січня 2022 20:53

Яка користь овочів

Овочі – одна з базових складових раціону людини. Необхідність вживання їх у їжу обумовлена поживним складом та енергетичною цінністю. До того ж, овочі – це смачно, їх використовують у шедевральних кулінарних стравах. Овочеві культури — постачальники найважливіших нутрієнтів, необхідних повноцінному функціонуванні обміну речовин. У їхньому складі незамінна клітковина, яка відповідає за здоров'я шлунково-кишкового тракту, вітаміни, мінеральні речовини – все це необхідна база раціону. Всі вітаміни, необхідні для здорового життя, можна знайти в овочах.

Вирощувати культури можна самостійно навіть на невеликій ділянці землі. Для цього достатньо купити насіння овочів у надійного продавця, наприклад, в інтернет-магазині Флоріум.
Продукт незамінний у дієтичному харчуванні завдяки своїй низькій калорійності та високій користі.

 

Овочі продовжують молодість і зміцнюють імунітет

Антиоксиданти добре впливають на імунітет, уповільнюють процес старіння та захищають нас від захворювань. Головне – різноманітний раціон, що включає широкий перелік продуктів. Важливо правильно зберігати та готувати продукт, адже, як відомо, термічна обробка та заморозка суттєво знижує харчову цінність. Фахівці стверджують, що наша потреба у цих продуктах – 250 кг на рік. Вони добре засвоюються і містять необхідні вуглеводи та мінеральні солі. А також білки, органічні кислоти та ефірні олії, що позитивно впливають на травні процеси.

Вітаміни у складі різноманітні, але найчастіше ви можете покладатися на ті, що є біокаталізаторами біохімічних реакцій організму:

• вітамін А (ретинол). Як відомо підтримує зір, стан волосся, шкіри та нігтів у хорошому стані та підтримує імунітет. Він необхідний для синтезу гормонів, бере участь в утворенні колагену, а це наші здорові хрящі, кістки та молодість шкіри;
• вітамін В1 бере участь в енергетичному та пластичному обміні, відповідає за повноцінну роботу травної та нервової системи;
• вітамін В2 сприяє переробці білків та вуглеводів. Позитивно впливає на зір та нервову систему. Підтримує здоров'я слизових покривів та шкіри. Сприяє дозріванню еритроцитів;
• вітамін С бере участь у понад 300 біологічних процесах. Найчастіше його користь полягає у зміцненні імунітету;
• вітамін К у великій кількості є у шпинаті, помідорах, листовому салаті. Бере участь у регуляції згортання крові, сприяє загоєнню ран.

Цікаво, що додавши овочі до м'ясних, рибних продуктів, ті краще засвоюються. А додавши до овочів рослинних чи тваринних жирів, вітаміни краще засвоюються та стимулюють процес травлення.

Збережіть поживну цінність максимально правильною термообробкою. А наскільки можна, більшість культур вживайте сирими. Добре мийте їх під проточною водою і нарізуйте великими шматками, якщо це доречно. Такий спосіб зберігає вітаміни.

Читайте так само, як правильно сіяти насіння, щоб воно легко зійшло і швидко дали врожай: https://blog.florium.ua/kak-pravilno-seyat-semena-ovoshhej-chtoby-poluchit-zdorovuyu-i-krepkuyu-rassadu/

Зараз ви читаєте новину «Яка користь овочів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути