понеділок, 22 березня 2021 17:51

Як обрати саджанець винограду

  Купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua
Купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua

Вирощуванням винограду займаються люди на всій території України. Якісні саджанці замовляють на сайті sezon.com.ua.

Щоб почати займатися виноградарством потрібно правильно обрати посадковий матеріал. Перед покупкою слід обрати сорти. Вони бувають з ранніми, середніми та пізніми термінами дозрівання. Перегляньте інформацію про сорт, який збираєтесь саджати. Він має підходити для вашої місцевості. У період карантинних обмежень купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua. Робити це варто безпосередньо перед посадкою. Тоді коріння саджанців не гнитиме і не висихатиме.

  Купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua
Купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua

Саджанці винограду бувають щепленими або кореневласними. Кореневласні саджанці дешевші. Якщо внаслідок якихось причин надземна частина куща загине, то від кореня виростуть пагони того ж самого сорту. Але кореневласні саджанці більше потерпають від паразитів. У місцях, де ґрунт заражений філоксерою, такі саджанці ростуть слабо. Окремі виноградарі радять за можливістю саджати кореневласні саджанці та добре піклуватися про них.

Щеплені саджанці починають плодоносити дуже швидко. Вони більш стійкі до морозів та паразитів. Але саме місце прищепи є дуже вразливим. Воно може постраждати від морозу, хвороб або неправильно зростися.

За метою вирощування сорти винограду поділяються на технічні та столові. Перші підходять для виготовлення вина та соків. Столові сорти їдять або продають свіжими.

Хороші саджанці винограду мають міцну, розвинену кореневу систему. Чим більше коренів, тим краще приживеться рослина. Зверніть увагу на стан стовбура. Він має бути зеленим та свіжим. Темна, суха деревина свідчить, що саджанець мертвий. Бруньки винограду не повинні відпадати. Небезпечно брати саджанці зі слідами паразитів. Вони можуть заразити інші рослини.

Саджають виноград навесні чи восени. Оберіть для виноградника сонячну сторону, яка добре провітрюється. Ґрунт повинен бути пухким і повітропроникним. Його треба очистити від бур'янів і шкідників, наситити добривами. Зробіть яму розміром не менше, ніж 30х30х40 см. Встановіть саджанець під нахилом, щоб було простіше готувати лозу до зими. Коріння засипте ґрунтом так, щоб залишилося поглиблення для поливу. Поливати кущі потрібно 8 разів за сезон, поєднуючи це з підгодівлею.

  Купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua
Купити саджанці винограду можна в інтернет-магазині sezon.com.ua

Інтернет-магазин sezon.com.ua пропонує широкий вибір різноманітних саджанців винограду та надсилає їх по всій території України. Для замовлення потрібно: обрати відповідний сорт, додати товар у корзину та вказати контактні дані для доставки.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати саджанець винограду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути