четвер, 28 травня 2009 19:58

Звалища облаштують у чотирьох селах

Облаштувати звалища планують поблизу сіл Красна Лука, Лютенька, Веприк, Великі Будища Гадяцького району. Там і так викидають сміття в певних місцях, але це незаконно. Лише два звалища в районі мають паспорти.

Із Гадяча сміття возять у село Хитці. Це звалище хоч і працює офіційно, проте термін його експлуатації давно минув. 2001-го відкрили смітник у селі Петрівка-Роменська. Він єдиний у районі в належному стані.

— 80 відсотків сільрад не дотримувалися закону про облаштування звалищ твердих відходів, — каже інспектор з охорони навколишнього середовища Полтавської області Сергій Девицький. — Не проводяться роботи щодо захоронення сміття навіть бульдозером. Пояснюють, що не мають грошей. Багато зауважень було до Веприцької сільради. Там стихійні звалища були в лісі та поблизу села.

Штраф для сільських голів за таке порушення — 136 грн. У разі невиконання припису екологів — 510 грн.

— Усе поприбирали, — пояснює голова Веприцької сільради Олексій Ковальов. Місцеве сільгосптовариство ім. Духова дало техніку. Власних коштів на ліквідацію стихійних смітників та облаштування дозволених немає.

— Якщо керівник не створив умов для нормальної роботи звалища — мова йде про дороги, під"їзди — то люди утворюють стихійні смітники, — пояснює Девицький. — Влада району звернулася до обласного керівництва, аби те виділило кошти на облаштування та узаконення звалищ у селах.

Зараз ви читаєте новину «Звалища облаштують у чотирьох селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути