понеділок, 05 вересня 2011 06:30

Зняли фільм про Полтаву

Наступного року вперше у Полтавському й Диканському районах проводитимуть екскурсії на велосипедах. Для екстрималів пропонують безлюдні маршрути, подивитися краєвиди області. За бажанням туристів, майже всі екскурсії можна поєднати з велопрогулянкою. Іноземців супроводжуватимуть гіди — 36 полтавців пройшли спеціальні 6-місячні курси.

— Аби європейці краще знали наше місто, зняли фільм "Сім чудес Полтави", — каже Віталій Павлов, начальник міського відділу туризму. — Телерадіокомпанія "Лтава" завершила зйомки у серпні цього року. Фільм українською мовою з англійськими субтитрами. 27 вересня кіно покажемо полтавцям. Диски з фільмом плануємо роздати туристичним фірмам і по школах.

До переліку чудес потрапили будівля дворянського та селянського банку, поле Полтавської битви, Спаська церква, будинок полтавського земства, Хрестовоздвиженський монастир, Біла альтанка й ансамбль полтавської Круглої площі. Місця визначили три роки тому. За них проголосували 12 тис. людей.

До Євро-2012 оновили стадіон "Ворскла". Два місяці тому відремонтували стільці, ще раніше поміняли газон. Там тренуватиметься команда — учасниця Євро-2012. Він — найбільший в області. Вміщує 25 тис. людей. На території арени є тренувальне поле, масажний кабінет, фітнес-центр, кімнати для зустрічей, дві роздягальні, прес-центр.

На Крюківському вагонобудівному заводі у Кременчуку будують нові електропотяги. Вони курсуватимуть між містами-мільйонниками. Орієнтовно їздитимуть від Києва до Харкова й Донецька.

— Кожен матиме по дев'ять вагонів, — каже Георгій Ігнатов, 62 роки, з Крюківського заводу. — Будуть першого, другого і третього класів. Є окремий вагон на 12 місць для людей на візках. У ньому розширені проходи й туалет, обладнані підйомники. У кожному вагоні встановлять кондиціонери. Розганятимуться поїзди до 160 кілометрів на годину. Зупинятимуться один-два рази на великих станціях.

Потяги планують випустити до початку листопада. До кінця березня їх випробовуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про Полтаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути