Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 18:48

За пам"ятник гетьману Мазепі збиратимуть підписи

24 червня в Полтаві почали збирати підписи під зверненням до депутатів міськради щодо встановлення пам"ятника гетьману Іванові Мазепі на Соборному майдані.

У центрі Полтави біля кінотеатру ім. Котляревського зібралися активісти Народного руху України, "Народного союзу "Наша Україна", Української народної партії, товариства "Просвіта", "Жіночої громади", інших громадських організацій і встановили інформаційний стенд.

Голова обласної "Просвіти", народний депутат України 61-річний Микола Кульчинський, розповідає, що зустрічався з мером Полтави Андрієм Матковським. Той запропонував обрати місцем для монумента Сонячний парк.

— Але там пам"ятник випадатиме з ансамблю. Найкраще виглядатиме перед входом до Успенського собору. Мазепа колись дав дзвін на цей собор, — каже нардеп.

Кошти з місцевого бюджету на виготовлення та встановлення монумента, наголошують організатори акції, використовуватися не будуть.

Збір підписів триватиме до наступної сесії міськради, яка відбудеться в серпні. Пересувні інформаційні пункти встановлять біля університету споживчої кооперації, в районі Центрального ринку та в центрі міста. Свій підпис охочі зможуть поставити і в офісах вищезгаданих партій та організацій.

За півгодини біля кінотеатру збирають до півсотні підписів.

Мазепу обрали гетьманом на Коломацькій раді, неподалік Полтави, 25 жовтня 1687 року. Протягом 22 років, до Полтавської битви, він правив Україною.

Зараз ви читаєте новину «За пам"ятник гетьману Мазепі збиратимуть підписи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути