четвер, 27 серпня 2009 18:34

За найкращу дівочу вишиванку дадуть грошовий приз

Автор: фото: Роман КОБА
  Учасники конкурсу на кращу вишиванку на минулорічному ”Мазепа-Фесті” танцюють на сцені під пісню гурту ”Тартак” ”Я не хочу бути героєм України!”. Торік його переможцями стали дівчина в старовинній вишиванці та хлопець у вишитій сорочці з полтавськими моти
Учасники конкурсу на кращу вишиванку на минулорічному ”Мазепа-Фесті” танцюють на сцені під пісню гурту ”Тартак” ”Я не хочу бути героєм України!”. Торік його переможцями стали дівчина в старовинній вишиванці та хлопець у вишитій сорочці з полтавськими моти

Сьомий всеукраїнський етно-рок-фестиваль "Мазепа-Фест" відбудеться в Полтаві 5–6 вересня. Через брак фінансування вхід на нього може коштувати 10–15 грн.

5 вересня захід розпочне київська група "Дніпрогес". Також виступатимуть гурт "Моторолла" з Хмельницького, кияни "Дезел Дрімс" та GALYaK, співатиме колектив "Мурени" з Білої Церкви.

— Прослухали стільки гуртів, що складно уявити, — каже директор заходу, нардеп-"нашоукраїнець" 62-річний Микола Кульчинський. — У неділю, 6 вересня, виступить потужна четвірка — Павло Гудімов, гурт "Пропала грамота", білоруси "Хуткі Смоуж" ("швидкий равлик". — "ГПУ".) та група "С.К.А.Й.". Із відомих полтавських гуртів будуть "Арахнофобія", "Нове покоління", "Контрабас", "Онеройд". Виступлять хороші гурти з Сумщини та Харківщини.

Усі музиканти пішли назустріч організаторам та зменшили гонорари.

— Зі "С.К.А.Й." удалося домовитися за 2,2 тисячі доларів. За наш кошт також буде автобус і готель, — веде далі Кульчинський. — Олег Скрипка хотів 8 тисяч доларів за виступ. Я сказав, що він зробив велике діло — зібрав 40 тисяч гривень на пам"ятник Мазепі благодійним концертом, але таких грошей я не маю. Це перший рік, коли робимо фестиваль без копійки в кишені. Спонсорів немає. Грошей від Міністерства культури через бюрократичну тяганину досі не отримали. Якщо до 1–2 вересня коштів не дадуть, проведення фестивалю буде під загрозою.

Цьогоріч планують узяти в оренду біотуалети та встановити їх біля поля. Хочуть запросити на захід президента України Віктора Ющенка.

Олег Скрипка хотів вісім тисяч доларів

— Іще не мав нагоди з ним зустрітися, але щойно побачу — відразу запрошу, — каже Микола Георгійович. — Він людина природна, без дурного гонору. Український рок вартий того, аби Ющенко приїхав та послухав.

Традиційно наприкінці фестивалю оберуть найкращу вишиванку, але лише серед дівчат.

— Дівчині в найкрасивішій вишиванці я вручу солідний грошовий приз від себе особисто, — зауважує директор "Мазепа-Фесту".


Полтава, Співоче поле ім. Марусі Чурай, 5–6 вересня, 18.00.

Зараз ви читаєте новину «За найкращу дівочу вишиванку дадуть грошовий приз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути