Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 19:08

Вундеркінд виїхав до Москви

П'ятірка найвідоміших вундеркіндів Полтавщини. Вони — переможці інтелектуальних програм, конкурсів, автори наукових робіт.

1. Андрій Овсянніков із Миргорода сім разів перемагав у телепрограмі "Найрозумніший". Торік брав участь у Міжнародній олімпіаді з біології в Південній Кореї. Українська команда здобула срібну медаль. Андрій навчається в Харківському національному медичному університеті на лікаря-онколога.

2. Олександр Костюкович торік став наймолодшим випускником в Україні. Закінчив 14-річним полтавську школу №3. Шкільну програму освоїв за вісім років. До вузу не поступив, бо має московську прописку. Олександр із матір'ю виїхали до Москви. Там ходить на підготовчі курси до медично-стоматологічного університету.

3. Євген Боклаг із Гадяча 13 разів брав участь у телевізійному проекті "Найрозумніший". У 3 роки навчився читати, у 4 — на карті показував усі країни світу і називав їхні столиці. Навчається в Національному університеті ім. Шевченка. Вивчає географію.

4. Андрій Ходурський із Полтави розробив унікальну систему для освітлення доріг. 2006-го запатентував винахід. У масове виробництво впровадити його не вдалося. Андрій навчається на четвертому курсі Академії водного транспорту в Києві. Хоче бути капітаном далекого плавання, як батько.

5. Віталій Новобранець із Полтави торік посів друге місце у Всеукраїнському конкурсі "Intel-Еко Україна-2010". Представив наукову роботу на тему "Геологічні особливості залягання нафти і газу на території Полтавської області". Навчається в Полтавському технічному університеті на будівельному факультеті.

Зараз ви читаєте новину «Вундеркінд виїхав до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути