четвер, 14 квітня 2011 17:36

Випускників інтернатів поселять до соціальних гуртожитків

У селі Кірове Полтавського району планують відкрити соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та тих, чиїх батьків позбавили батьківських прав. Тут вони зможуть мешкати й навчатися з 15 до 23 років.

— В Україні 16 областей мають такі гуртожитки, — розповідає Вікторія Масляк, 36 років. Вона заступник директора Полтавського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. — Ми знайшли двоповерхове приміщення колишнього дитячого садка. У ньому зможуть поселитися 40 дітей-сиріт.

Будівля потребує капітального ремонту. Для створення закладу сподіваються на субвенцію з держбюджету. Щойно кошти надійдуть — розпочнуть ремонт.

— Створення гуртожитку дуже важливе, — продовжує Вікторія Масляк. — Раніше молодь після того, як випускалася з інтернатів, змушена була шукати собі житло, влаштовуватися в житті. Зараз ми проводимо курси соціальної адаптації таких дітей до життя. Учимо їх елементарних речей: як організувати свій побут, готувати їсти, прибирати. Як налагоджувати взаємини з людьми.

У гуртожитку сироти мешкатимуть безкоштовно. За цей час вони зможуть вивчитися та здобути спеціальність, знайти роботу, створити сім'ю.

Цьогоріч у Полтаві восьмеро випускників інтернатів вступили до інститутів, 28 навчаються в коледжах та ліцеї, 103 стали студентами профтехучилищ.

Зараз ви читаєте новину «Випускників інтернатів поселять до соціальних гуртожитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути