понеділок, 12 серпня 2013 07:45

Випробовували перший вітчизняний електропотяг підвищеної комфортності

Автор: фото надане прес-службою Крюківського вагонобудівного заводу
 

30 липня випробовували перший вітчизняний електропотяг підвищеної комфортності. Він вирушив із Полтави до Харкова. 487 км подолав за 1 год. 27 хв. Це на 10 хв. швидше, ніж їздить "Хюндай". Електропотяг виготовили на Крюківському вагонобудівельному заводі у Кременчуці.

— Він нічим не поступається "Хюндаю", навіть надійніший. Під "носом" є спеціальні металеві опори, закріплені у кілька рядів. Якщо раптом потяг зіткнеться з чимось, це обладнання приймає удар на себе, захистить машиніста і пасажирів, — пояснює Анна Кудієрова із заводу. — Корейський потяг зупинявся зимою серед поля, і в нього миттєво розряджалися батареї — люди мерзли, не могли відчинити двері. В нашому, якщо аварійна зупинка, батареї перемикаються на економний режим. Коли в якомусь вагоні розрядиться, беруть від сусіднього. Пасажири не страждатимуть.

Електропотяг має дев'ять вагонів: першого, другого і туристичного класів. Уміщає 609 пасажирів. У кожному вагоні — кондиціонери, плазмові телевізори. Проходи широкі. Над стелею закріплені полиці для багажу. Для великих валіз — спеціальне відділення. Біля кожного сидіння вмонтовані розетки для мобільних  телефонів чи ноутбуків. Є вай-фай. У туалетних кімнатах гаряча і холодна вода, можна приймати душ.

Їздить потяг зі швидкістю 140-160 км/год, здатний розганятися до 200.

На початку вересня п'ять таких електричок мають замовити для національного проекту "Повітряний експрес". Курсуватимуть від Харкова до Києва, зупинятимуться в Полтаві. Коштує потяг близько 111 млн грн, на 10 млн дешевше, ніж корейський "Хюндай". Ціну на квитки поки що не встановили.

Зараз ви читаєте новину «Випробовували перший вітчизняний електропотяг підвищеної комфортності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути