четвер, 11 вересня 2008 19:06

Варвара Голуб 37 років була трактористкою

Минулої п"ятниці святкувала 90-річчя Варвара Голуб із села Стовбина Долина Новосанжарського району. Упродовж 37 років жінка працювала трактористкою в місцевому колгоспі. На пенсію могла піти в 50-річному віці через специфіку роботи. Зробила це — у 57.

Привітати Варвару Савівну приїхали заступник голови райради, сiльський голова та селищний голова Нових Санжар. Привезли грамоту, букет із дев"яти троянд, ковдру, довгий теплий халат, набір рушників.

За здоров"я пили шампанське.

— Я досi не забула, як лагодити пускач та кардан. Коли запотребиться, то готова сiсти за кермо, — каже ювілярка.

— Я в неї, пiдлiтком, був причiплювачем, — підключається до розмови Андрiй Река, 53 роки. — Чоловiки-механiзатори з неї приклад брали. У неї напарником був зять, так вона часто й за нього робила.

Зять Варвари Савівни помер кілька років тому. Чоловіка Олексія вбили в перші дні війни 1941-го. Нині живе з єдиною донькою 65-річною Меланією, із її розлученим сином 45-річним Юрієм та незаміжньою донькою 42-річною Галиною. Ще троє онуків ювілярки живуть окремо. Сусіди кажуть, Голуб із дочкою й онуками не вживається, часто лаються.

Варвара Голуб народилася й усе життя прожила в Стовбиній Долині. 1939 року закiнчила курси трактористiв при машинно-тракторнiй станцiї й очолила єдину в районi жiночу тракторну бригаду. Коли почалася вiйна, вiдправилася в евакуацiю на Схiд, де теж працювала на своєму тракторi. Повернувшись до рiдного села, ще майже 30 рокiв трудилася в тракторнiй.

Зараз ви читаєте новину «Варвара Голуб 37 років була трактористкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути