понеділок, 12 вересня 2011 05:45

В Україні не вистачає вакцин для щеплень

У полтавські поліклініки завозять вакцину проти поліомієліту. Її не було півроку. Вакцина виготовлена в Росії. Є також комбінована бельгійська проти кору, краснухи й паротиту.

— У вересні обіцяють завезти вакцину проти дифтерії, правцю та кашлюку, більш відому як АКДП, — говорить Наталія Горбенко, 53 роки, заступник головного державного санітарного лікаря області. — Вона з Європи, хорошої якості. Добре переноситься дітьми і практично не дає ускладнень та реакцій. До кінця року Міністерство охорони здоров'я планує забезпечити нас вакцинами на 85 відсотків.

У місті не вистачає вакцин із компонентами проти дифтерії та правцю, гепатиту Б, інактивованої поліомієлітної та БЦЖ для повторних щеплень.

— Допустимий розрив між щепленнями — півроку, — каже Людмила Васильєва, педіатр дитячої поліклініки в мікрорайоні Левада. — Роблять їх тільки здоровим. Перед цим дитину обстежує лікар.

— Дошкільнятам роблять щеплення в дитячій поліклініці, — говорить Софія Єндіярова, 59 років, старша медсестра дитсадка №44 в Полтаві. — Вакцини завезли небагато, тому по дитсадках її майже не розподіляли. На вакцинацію щодня направляємо по одній-дві дитини. Перш за все, це 3-річні, яких прийняли до садка без деяких щеплень.

Зараз ви читаєте новину «В Україні не вистачає вакцин для щеплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути