четвер, 04 березня 2010 19:08

У котельні на Ціолковського замінять усі котли

Усі котли почергово замінять у котельні на вул. Ціолковського в Полтаві. Рішення про це у міськвиконкомі прийняли минулого тижня. Котельня обслуговує п"яту частину міста — мікрорайони Алмазний, Сади-1, Сади-2 та Огнівку. Вона відпрацювала кілька розрахункових термінів.

— Котельня працює з 1968 року. Усі конструкції, поверхні нагріву зношені, — говорить Катерина Халецька, головний інженер "Полтаватеплоенерго". — Тільки цього року було 14 поривів на котлах. Населення ніяк не відчуло цих аварій, але котли вже відпрацювали своє. Насоси, які на них стоять, випускалися cумським заводом. Та навіть на заводі ми не можемо сьогодні знайти запчастин.

Розглядали ще варіант побудови семи котелень замість однієї існуючої. Проте в щільній забудові мікрорайонів звести їх нереально.

— Добре, що визначили прийнятний варіант. Для нас це головне, — зауважує Катерина Онуфріївна. — Тепер приступимо до збору технічних умов, замовлення проектної документації. Зможемо поміняти один котел.

Проектом реконструкції передбачать і модернізацію теплових мереж.

— Теплові пункти будуть переведені на незалежну схему. Тобто якщо відірветься стояк у будинку, то котельня не зупиниться, — пояснює Катерина Халецька. — Буде, як за кордоном — аварія в тепломережі не впливає на роботу котельні. Бо зараз тільки якась аварійна ситуація, включаються підживлюючі насоси, нам треба тримати тиск. Якщо не можемо втримати, котельня навіть зупиняється.

У "Полтаватеплоенерго" припускають, модернізація може розтягнутися на десяток років, бо все залежатиме від наявності грошей.

Зараз ви читаєте новину «У котельні на Ціолковського замінять усі котли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути