Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 18:03

Університет кооперації визнали найкращим серед полтавських вузів

Компанія "Сістем Кепітал Менеджмент" і благодійний фонд Ріната Ахметова "Розвиток країни" оприлюднили рейтинг українських вищих навчальних закладів за регіонами. Увагу акцентували на успішності випускників і працедавців, які оцінювали ВНЗ із погляду відповідності рівня наданих ними освітніх послуг потребам ринку праці.

Лідерами стали Київський національний університет ім. Тараса Шевченка і Харківська національна юридична академія України ім. Ярослава Мудрого. Всього ж у рейтинг потрапили 228 закладів ІІІ–ІV ступенів акредитації, які здійснюють підготовку з п"яти спеціалізацій: бізнес-економічні й інженерно-технічні спеціальності, правознавство, інформаційні технології, архітектура й будівництво.

До рейтингу потрапили п"ять ВНЗ Полтавщини. Найкращі показники має університет споживчої кооперації України. Серед усіх вищих навчальних закладів держави він на 11 місці. На регіональному рівні — Центральна Україна — займає шосту позицію.

На один показник нижче Кременчуцький університет економіки, інформаційних технологій та управління, Полтавська державна аграрна академія. У регіональному співвідношенні вони відповідно займають 12 і 13 місця.

Полтавський національний техуніверситет посів 16 місце в державі й дев"яте в регіоні. Хоча інженерно-технічні спеціальності на ринку праці затребувані.

Найнижче серед ВНЗ Полтавщини знаходиться Кременчуцький державний політехнічний університет. Його розмістили на 10 позиції в регіоні і на 19 місці у країні.

Зараз ви читаєте новину «Університет кооперації визнали найкращим серед полтавських вузів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути