четвер, 10 липня 2008 18:08

Улітку автосалони роблять знижки

Улітку автосалони Полтави через спад активності покупців роблять знижки на купівлю авто. У салоні "Вольво" по вул. Фрунзе протягом останнього місяця ціни на авто знизилися на 10%.

— Дешевше можна купити ті машини, які нині є в Україні, — розповідає менеджер автосалону "Вольво" Максим Чернілін, 23 роки. — А якщо замовляти в заводу-виробника, то цієї знижки вже не буде. Узагалі, цінова політика на авто в нашій країні нестабільна. То скасовують ввізне мито, то знову вводять.

Чернілін пояснює, що зниження цін на машини можна чекати восени.

— А дехто стверджує, що під новий рік ціни на автомобілі впадуть. Але точно цього не може знати ніхто, — каже. — У нас ціни прив"язані до євровалюти. Якщо вона дорожчає, то й ціни відповідно зростають. Учора, наприклад, курс євро був 7,64 гривні, а сьогодні — 7,7. "Вольво ХС-90" коштував 395 тисяч гривень, а через день на три тисячі дорожче.

25-річний комп"ютерник Денис Воронов із Полтави збирається купити собі нову машину.

— У мене "Шкода", їй три роки, — каже чоловік. — Люблю міняти машини, тому прицінююся вже до нової. Хочу свою продати за 15 тисяч доларів, а нову взяти в кредит із першим внеском.

Ідемо в автосалон "Мітцубісі" по вул. Рози Люксембург. Денис підходить до чорного "Мітцубісі Лансера". Відкриває дверцята, сідає в салон, пробує кермо, заглядає в підлокітник. Бере прайс-лист. Така модель, залежно від комплектації, коштує від 108 до 134 тис. грн. Підходить до чорної автівки "Мітцубісі Галант".

— Це вже машина бізнес-класу, — каже. — Коштує до 152 тисяч гривень.

Менеджер Андрій Подріз запитує, чи може чимось допомогти.

— А як, щоб покататися? — запитує Воронов.

Менеджер іде до сусідньої кімнати по ключі.

Біля автосалону стоїть чорний "Галант". Сідаємо в машину. Вона стояла на сонці, тому всередині жарко. Подріз умикає кондиціонер, рушає з місця. Через 5 хв. у салоні стає прохолодно.

— Ця комплектація коштує 150 тисяч, — розказує. — У ній шкіряний салон, є магнітофон та інші навороти. Вісім подушок безпеки. Узагалі, треба замовляти за місяць, зараз у наявності такої машини немає. За колір "металік" треба буде доплатити півтори тисячі гривень.

Виїжджаємо за місто на трасу Київ–Харків. За кермо пересідає Денис. Чоловік натискає на педаль газу, машина набирає швидкість до 150 км/год. На розводці перед селом Копили повертає назад. При в"їзді в місто за кермо пересідає менеджер.

Ще Воронов проїхався на "Тойоті Королла". Перед тест-драйвом у салоні "Тойота" по вул. Фрунзе попросили пред"явити посвідчення водія, записали його номер.

— Ще подумаю, — підсумовує Воронов. — За ціною вони приблизно однакові. Може, ще які подивлюся.

Оформлення обійдеться у 5–7 тис. грн залежно від автомобіля.

Кредити на авто дають різні банки. Є варіанти з першим внеском від 10% і без нього. Максимальний термін кредитування — 7 років. Максим Чернілін із автосалону "Вольво" каже, що вигідніше оформляти кредит на максимальний термін. Його можна погасити достроково, але переплата буде меншою. Зазвичай за термін кредиту люди переплачують 30% від вартості автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Улітку автосалони роблять знижки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути