Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2011 05:15

У вузах майже немає конкурсу

Із 1 липня починається вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Спеціалісти кажуть, цього року на Полтавщині мало випускників, їм буде легше вступити. У закладах майже немає конкурсу. Головний спеціаліст обласного управління освіти й науки Полтавської області Валентина Пащенко говорить, вступник може подати документи до п'яти закладів одночасно.

— У кожному можна здавати документи лише на три спеціальності, — каже. — При кожній подачі приймальна комісія ставить печатку на зворотному боці сертифіката.

Які документи потрібні?

— Вступники повинні особисто подавати заяву про вступ до вузу. Ще треба надати атестат із додатком, сертифікат ЗНО, паспорт, приписне свідоцтво, медичну довідку та шість кольорових фотографій. Сертифікат про ЗНО повинен містити кількість балів, не нижчу встановленого на цю спеціальність мінімального рівня. Якщо балів достатньо — вступників допускають до конкурсу. Це рейтингова система, за якою підраховують оцінки кожного з випускників.

Чи можна документи на вступ подати через інтернет?

— Про це не написано в жодному документі. В інтернеті є електронний варіант заяви на вступ до університету. Вона однакова для всіх навчальних закладів. Її можна скачати та заповнити вдома. Тоді не доведеться в інституті довго стояти й чекати своєї черги для цього. Але подавати документи треба особисто.

Хто має право на вступ поза конкурсом?

— Сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, інваліди І-ІІ групи, чорнобильці, діти загиблих під час служби правоохоронців, військових, шахтарів. Але їх кількість на одній спеціальності не повинна перевищувати 25 відсотків державного замовлення. Якщо вступників більше, вони проходитимуть конкурс.

Де оприлюднюватимуть списки тих, хто вступив?

— Наказ про зарахування видає керівник закладу. Списки будуть на інформаційних стендах приймальних комісій і на сайтах вузів.

Зараз ви читаєте новину «У вузах майже немає конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути