понеділок, 01 серпня 2011 00:15

У собачому готелі триразове харчування

— Зібралася їхати на море і не знала, куди кота діти, — розповідає полтавка 40-річна Лідія Зайченко. — Передивилася газети й перепитала знайомих. Через інтернет знайшла жінку, яка пропонувала такі послуги. Вона сказала, що бере 50 гривень у сутки. Але вже має двох котів, того більше не візьме. Подруга порадила оставить його дома і побільше їжі в миску покласти. Та я із сусідами зуміла домовитися.

На Полтавщині є два готелі для собак. Перший у місті, бере не більш як двох псів. Його адресу можна знайти через інтернет. Власниця Оксана тримає тварин у себе вдома.

Кінологічний розплідник-клуб службового собаківництва "Кантор" розміщений за 3 км від Полтави.

— Тримаю 13 вольєрів під Супрунівкою. Це перший приватний питомник. У Полтавській області діє з 1996 року, — говорить власник Ігор Дубровський, 47 років. — У місті відкривати невигідно, бо треба оформляти багато паперів. Навіть коли цей відкривав, приходилось у всіх людей брати письмову згоду. До того ж тут собакам краще, простір. Спеціалізуюся на дресурі вівчарок, але беру собак і на тимчасове утримання. Збудував кам'яні 3-метрові вольєри, як будиночки, провів туди електрику, воду. Вийшов європейський собачий готель. Кожен день там убираємо. Харчування дво- або триразове. За собаку в день беремо до 50 гривень. Ціна залежить від пори року й породи собаки.

Домовлятися треба за три-чотири дні, щоб працівники встигли підготувати вольєр. Перед поселенням господар собаки підписує бланк, у якому підтверджує, що тварина має всі щеплення. Якщо пес захворіє, зооготель відповідальності не несе.

36-річна Анжела Рослова із волонтерської групи "Право на життя" говорить: людей, які доглянуть за твариною в Полтаві, знайти складно або дорого. Бояться брати без щеплень, щоб у випадку хвороби тварини не нести відповідальності.

Ветеринарні клініки не надають послуг із тимчасового догляду. Комунальне автотранспортне підприємства №1628 опікується лише бездомними собаками.

— У нас 17 вольєрів, повноцінне харчування, але займаємося тільки бродячими псами, — говорить начальник відділу пункту перетримки Микола Костенко, 40 років. — Та ми не маємо умов для держання домашніх собак. Для цього треба, щоб у штаті був кінолог і ветеринар.

Зараз ви читаєте новину «У собачому готелі триразове харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути