четвер, 28 січня 2010 17:56

У селах по десять днів не могли отримати пенсії

Неприйняття держбюджету на 2010 рік не позначилося на виплаті січневих пенсій, зарплат і субсидій. Вчасно отримати гроші більше заважали тривалі свята і морози.

У селах області зарплати отримали вчасно. Пенсії хоч уже і виплатили всі, проте були затримки до 10 днів. Cільські голови скаржаться на те, що з невідомих причин заблокували їхні рахунки.

— Ми звикли покладатися на власні сили, — розповідає голова Великобудищанської сільради Диканського району Христина Покутня, 40 років. — Але тепер держава ставить нам палки в колеса. Я не боюся цього казати. Наші рахунки "заморожені", не можемо навіть за газ заплатити. Село тільки обжилося, а його знову спихають у занепад.

Неприйняття держбюджету не позначилося на виплаті зарплат бюджетникам, але приватні підприємства мають борги перед своїми працівниками. На Полтавщині вони складають 34,9 млн грн, повідомив 56-річний Володимир Ткаленко з обласного управління праці та соцзахисту населення. Зароблені гроші в основному не отримують по два-три місяці. Найбільше заборгували підприємства Полтави — тепловозоремонтний завод і "Полтаванафтогазгеологія".

Торік в області створили 25 367 нових робочих місць. Це на 20% менше, ніж планували. У грудні 3,1% населення працездатного віку не мали роботи.

Зараз ви читаєте новину «У селах по десять днів не могли отримати пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути