Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 20:17

У ногу Олександра Хоменка стріляв колишній ув"язнений

Автор: фото: Юлія МІХНО
  У хірургічному відділенні Полтавської міської лікарні №1 чергова медсестра перев’язує Олександрові Хоменку ногу. На Великдень хлопця поранив із рушниці колишній ув’язнений Дмитро Бенюх. Хоменку потрібно зробити ще кілька операцій
У хірургічному відділенні Полтавської міської лікарні №1 чергова медсестра перев’язує Олександрові Хоменку ногу. На Великдень хлопця поранив із рушниці колишній ув’язнений Дмитро Бенюх. Хоменку потрібно зробити ще кілька операцій

У дворі по вул. Курчатова в полтавському мікрорайоні Половки 26-річний Дмитро Бенюх на прізвисько Беня почав стріляти з 12-калібрової рушниці ТОР-34. Сталося це близько дев"ятої вечора на Великдень.  Експертиза встановлює, скільки пострілів зробив Бенюх. Йдеться про п"ять–вісім. Доки перезаряджав рушницю, троє чоловіків повалили його на землю. Одному з них, 31-річному Олександрові Хоменку, Бенюх вистрелив у ліву ногу.

— Спочатку я побачив силует, який тримає щось схоже на рушницю. Потім почув постріли. Думав міліцію викликати, — розповідає Хоменко. Він перебуває в хірургічному відділенні міської лікарні N1. — Із хлопцями підішли до магазину. Чоловік також почав рухатися до нього. Кажу : "Брось ружьё, паренёк!". Поки він перезаряджав рушницю, ми з Вовою Гусаком та Миколою Миргородським кинулися до нього із трьох сторін. Я був посередині. Рвонув рушницю вниз. У цей момент він вистрілив у литку. Нога оніміла, і я знепритомнів. Чоловіка я не знав.

Першу допомогу Олександрові надали друзі. Вони перетягли ременем ногу вище коліна. За 15 хв. приїхала "швидка".

— Зробили дві операції, ще планують не менше п"яти, — розповідає про Хоменка друг Олександр Керекилиця, 22 роки. Того вечора він також був у дворі. — Йому видалили дріб та 12 сантиметрів кістки. У нього порвана литка та вени. Дадуть інвалідність.

Олександр Хоменко неодружений. Ремонтує квартири та підробляє на будівництві. Його батьки на заробітках у Росії. Олександр виховує двоюрідну сестру Марину, 15 років. Її мати на заробітках у місті Сочі.

— Саша — добра компанійська людина, — говорить Керекилиця. — З юності займається східними єдиноборствами. Не п"є, не курить. Багато наших хлопців на нього рівняються. Зараз міліція спеціально перекручує факти, щоб Бенюха посадили на менший термін.

Півроку тому Дмитро Бенюх вийшов із тюрми. Шість років відсидів за вбивство рідного брата. Рушниця належить його батькові. Чоловік має дозвіл на зброю.

— Так, хлопець ходив із рушницею. Але першими його задівати почала компанія, — каже Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Говорили на нього образливі слова. Тоді обвинувачений пішов додому, випив горілки, вийшов на вулицю. Ті почали до нього підходити, й він вистрілив. Зараз він в ізоляторі тимчасового тримання Київського райвідділу Полтави.

— Є дві версії, — розповідає слідчий Руслан Олексієнко. — Обвинувачений каже, що хлопці його ображали. Ми перевіряємо. Поки що не знайшов жодного свідка, який міг би це підтвердити. А те, що хлопець чіплявся до людей не тільки у дворі, а й за його межами, — це було. Алкоголю в крові обвинуваченого не виявлено. Більшість свідків схиляються до його неадекватного стану. Слідство триватиме ще місяць, доки не проведуть усі експертизи.

Для повноцінного лікування та реабілітації Олександрові Хоменку потрібні гроші. Їх хлопець не має. Просить допомоги. О/р 26200602268076, МФО 305299, ЗКПО 2926013735 у "Приватбанку".

Зараз ви читаєте новину «У ногу Олександра Хоменка стріляв колишній ув"язнений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути